Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma

Hoş geldin! opel45 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma
0
114

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yesil-kirmizi-hindi-kavurma.jpg

Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram hindi göğüs
  • 3 adet kapya biber
  • 5 adet marul
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yahut 3 damla limon
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hindinin marinesi için;
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz pul biber

Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hindi göğsünü küp küp doğrayalım. Ben doğranmış olarak alıyorum. Daha sonra derince bir kaba alıp beyaz sirke, zeytinyağı ve baharatları ek edip karıştıralım.
  2. Üzerini streçleyip, buzdolabına koyalım. Bir gün bekletelim. Bekletmeden yapsanız da olur. Alancak marinasyon hindi etinin yumuşamasını sağlıyor.
  3. Hindileri derince bir tavada yüksek ateşte kavuralım. Suyunu salıp çekince altını kısabiliriz. Nar üzere kızarıp hindi modülleri küçülünce altını kapatabiliriz.
  4. Kapya biberleri julyen doğrayalım Meyve zerzevat soyucusu ile ince modüller elde edebilirsiniz)
  5. Doğradığımız kapya biberleri tavada 15 dakika 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuralım. Soğumaya bırakalım.
  6. Daha sonra 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı mayonezin içine kavurduğumuz kapya biberleri atalım. Üzerine bir diş sarımsak rendeleyelim. En son karıştıralım.
  7. 5 adet marulumuzu yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince dilimleyelim.
  8. Cevizleri 1 tatlı kaşığı sıvı yağda bir iki dakika kavuralım. Şayet cevizleri çok kavurursak ağır yemekte ağır bir tat elde edebiliriz. Tereyağını da kavururken tercih etmiyorum. Ağırlaştırabilir diye.
  9. En son servis tabağımıza dilimlediğimiz marulları yerleştiriyoruz. Üzerine birkaç damla limon sıkıp karıştıyoruz. Onun sonra marulları.
  10. Üzerine yoğurtlu kırmızı biber ve onun üzerine de hindi etini ortası boş kalacak formda koyuyoruz. Ortayada cevizleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.
  11. Hindi yerine tavuk göğsünü de tercih edebilirsiniz. Lakin tavuk göğsünü kavururken tüm tavukların tavaya temas ettiğinden emin olmalısınız.
Yeşil Kırmızı Hindi Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hindi Yürek Kavurma Tanımı İçin Materyaller 750 gr hindi yürek2 adet sivribiber2 adet kırmızı biber1 adet kuru soğanSıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiberPulbiberTuz Salatası için; 1 adet büyük uzunluk kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Hindi Sote Tanımı İçin Gereçler 500 gram hindi gögüsü1 adet soğan3 adet domates1 adet kırmızı kapya biber2 su bardağı sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağıTuzPul biberNaneKimyonKarabiber Hindi Sote Tanımı Yapılışı Hindi göğüsünü kuşbaşı doğruyoruz ve yıkayıp tencereye alıp üzerine 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Hindi Wrap (Hindi Dürüm) Tanımı İçin Materyaller 2 büyük hindi göğsü (kişi sayısı kadar)4 adet yeşil biber2 adet kapya biber2 adet soğan1 kase mantar4 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağına yakın soya sosuTuz karabiber1 paket tortilla ekmeği Hindi Wrap (Hindi Dürüm) Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Nefis Sebzeli Hindi Graten Tanımı İçin Malzemeler Hindi sote için: 1 kg hindi göğüs kuşbaşı1 yemek kaşığı tereyağı1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber,pulbiber,tuz Sebzeler: 3 tane patlıcan2 tane kapya biber3 tane çarliston biber1 kg patates Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Krep Sarmalı Kremalı Hindi Tanımı İçin Materyaller 750 gram hindi göğüsYarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ (Hindi göğsü biraz kuru olduğu için fazla gelmiyor)1 adet soğan1 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 tatlı kaşığı tuz (Arttırıp azaltılabilir)Yarım çay kaşığı karabiberYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt