Yeşil Erikli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dana bonfile (kuşbaşı da olabilir)
- Yarım kilo yeşil erik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı karışık salça (biber domates karışık)
Yeşil Erikli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri parmak halinde doğruyoruz, biberleri soğanları da birebir halde ince uzun 3 cm civarında doğruyoruz sarımsakları ikiye bölüyoruz.
- Önce etleri mühürleyip pişiriyoruz.
- Üzerine soğanları ve biberleri koyup güzelce kavuruyoruz.
- İki adet domatesi (kışlık konserve de olabilir) rendeleyip salça ile karıştırıp üzerine ek ediyoruz.
- Tuz ,karabiber, kırmızı toz biber ,sarımsakları ekliyoruz .
- Üzerini geçecek formda kaynar su ekliyoruz .
- Suyu çekmeye yakın etler pişince erikleri ek ediyoruz.
- 20 dk kadar erikler pişince altını kapatıyoruz, çok fazla pişmeyecek erikler hafif canlı kalacak. Afiyet olsun
.