Yeşil Elmalı Kerevizim Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük soğan piyazlık doğranmış
- 3-4 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet kereviz büyüklüğüne göre
- 1 yada 1, 5 yeşil elma
- 4-5 adet limon suyu
- Kerevizin sapı 3 adet
- 7-8 yaprak taze nane
- Şeker
- Tuz
- Karabiber
Yeşil Elmalı Kerevizim Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kerevizleri temizleyip limonlu suda bekletelim (bu tüm limonların suyunu kullanmayın yemeğede ekleyeceğiz)
- Saplarından ayıralım, yemeğin içine kesmeden koyacağız ,aroma vermesi için.
- Tencereye zeytinyağımızı ekleyelim üzerine soğanları ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Daha sonra 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyip soğanların karamelize edelim .
- Havuçları istediğiniz gibi kesip tencereye aktarıp kavurmaya devam edelim.
- Kerevizi süzelim kesip ekleyip sap ve yaprakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- En son elma nane ve tuz karabiber ekleyip limon suyunun kalanını dökelim .
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım .
- Servis ederken ister nane ister kereviz yaprağı serpiştirip biraz üstünde zeytin yağı gezdirelim afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.