elektronikci
FD Üye

Yer Elmalı Pırasalı Kereviz (Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kereviz ( orta yada küçük uzunluk kâfi olur)
- 2 adet pırasa
- 300 gr yer elması
- 1/2 (yarım) havuç ( küçük uzunluk bir adet)
- 4-5 adet arpacık soğan
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 portakalın suyu
- 1 limonun suyu ( portakal ve limon suyu toplamı kadar da ayrıyeten su)
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
Yer Elmalı Pırasalı Kereviz (Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce limonlu su hazırlayalım ve kerevizle yer elmalarını temizleyip soyduktan sonra doğrayıp limonlu suda bekletelim.
- Tencereye zeytinyağı, çubuk tarçın, kuru soğan, arpacık soğan, küçük doğranmış havuç ve sarımsakları sırayla koyup kavuralım.
- Çubuk tarçını bir iki dakika sonra geri alalım. Aromasının geçmesi kâfi. Meşhur pembeleşen soğanlar klasiği
- Ardından pırasaları ekleyelim.
- Bir iki dakika sonra kereviz ve yer elmasını da ekleyelim.
- Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi koyup portakal, limon suyu ve ikisinin toplamı kadar da su ekleyelim.
- Ocağın altını kısıp, en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp incecik doğranmış kerevizin yeşil yapraklarından serpelim ve demlenmeye bırakalım.
- Zeytinyağlılar tenceresinde soğutulursa lezzeti daha bariz olur. Vitamin deposu nefis yemeğimiz hazır. Çok pratik ve lezzetli de. Dilerseniz servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun
).