Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeni yılı formda karşılayın

Yeni yılı formda karşılayın
0
100

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
Yeni yıla birkaç hafta kala biraz daha formda olmak, kıyafetinizin içinde beğenilen görünmek yahut daha sağlıklı olarak girmek için aşağıdaki tekliflerimize dikkat edin.

Öncelikle kilo vermek için metabolizma suratını yavaşlatmamak gerekli. Bu yüzden kan şekerimizi dengelemek, az ve sık beslenmek, gerilimi azaltmak yararlı olabilir. Her gün yapacağımız 30 dakikalık bir egzersiz yağ yakımını artırmaktadır. Böylece artta hem uzun bir sene hem de birkaç santimetreyi bırakabilirsiniz.

1.Adım:İştahı azaltmak

Beslenmenize "iyi yağlardan" ekleyin. Mahsusen Omega-3 yağ asitlerini yemeye çalışın.

Glisemik indeksi düşük besinlerle beslenin.

Yüksek orantıda lif içeren besinleri tercih edin.

Rafine şeker ve karbonhidratlardan kaçının.

Tatlandırıcılardan uzak durun.

2.Adım:Az ve sık beslenmek

Güne kesinlikle kahvaltıyla başlayın.

Kahvaltınızda kesinlikle proteine taraf verin.

Sık sık 2-3 saatte bir beslenin.

Yatmadan 4 saat evvel son yemeğinizi yiyin.

3.Adım:Metabolizmayı hızlandıran bitkiler kullanmak

Ginseng,

Yeşil Çay,

Çemen Otu,

Tarçın,

Zencefil.

4.Adım:Gerilimi azaltmak

Günlük 20-30 dakikalık yürüyüşler seratonin hormonunu yükseltir.

Toksinler, gerilimi arttırır ve bağışıklık sistemini yavaşlatır.

Toksinlerden korunmak için detoks yapın.

Yerinde ve istikrarlı beslenin.

Kan şekerinizi dengeleyin, kan şekerinde düşmeler gerilimi arttırır.

En az 7-9 saat uyuyun. Bu iştahınızı azaltır, gerilim hormonlarını önler.

Her gün günışığını görmeye çalışın. Gün ışığı depresyondan korur.

Yoga, meditasyon ve derin nefes alma üzere rahatlatıcı teknikler deneyin.

Saunaya yahut hamama gidin.

Çok gerilimli olduğunuz periyotlarda B vitamin komplex, magnezyum, vitamin C ve çinko desteği alabilirsiniz.

5.Adım:Bağışıklık sistemini güçlendirmek

Hareketsizlik, yanlış beslenme alışkanlıkları, toksinler yahut alerjenler bağışıklık sisteminin çökmesine ve vücutta iltihaplanmalara yol açabilir.

Düzgün yağlarla beslenmek ,antioksidan kullanmak ve egzersiz yapmak vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. Bağışıklık sistemini yükseltir. Gerilimi azaltmak ve rahatlama usullerini seçmek te iltihaplanma için yararlıdır.

Şeker, trans ve doymuş yağ asitleri bağışıklık sistemini yavaşlatırken balık, meyve ve sebzeler bağışıklık sistemini güçlendirir, toksinlerden arındırır.

Şayet artrit, gut,romatizma vb üzere dertleriniz varsa prebiyotikler, bromelin ,omega 3 ve kimi enzimler size destek olabilir.

Antioksidanlar vücudun savunma sistemi için anahtardır.

Maatteessüf beslenmemizde yerinde antioksidan alamamaktayız. Bitkisel besinlerle beslenmek, mahsusen koyu renkli olanları seçmek, bol zerzevat ve meyve yemek vücudumuzun antioksidan muhtaçlığını karşılar.

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt