Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeni duzenleme ile Cumhurbaşkanı Nasıl Secilir

0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0

(1) Cumhurbaşkanı halk tarafından secilir
(2) Secim genel, eşit ve gizli oyla, butun yurtta aynı gunde, yargı yonetim ve denetimi altında yapılır
(3) Secmen, oyunu tam bir serbestlikle kendisi kullanır
(4) Oyların sayımı, dokumu ve tutanaklara bağlanması acık olarak yapılır
(5) Cumhurbaşkanı secimleri beş yılda bir yapılır Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı secilebilir
(6) Cumhurbaşkanı secimi, Cumhurbaşkanının gorev suresinin dolmasından onceki altmış gun icinde; makamın herhangi bir şekilde boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gun icinde tamamlanır Cumhurbaşkanı secim donemi, Cumhurbaşkanının gorev suresinin dolmasından onceki altmışıncı gun, makamın herhangi bir şekilde boşalması halinde ise boşalmayı takip eden gun başlar
(7) İkinci fıkrada ongorulen sureler icinde secimin tamamlanması amacıyla, Yuksek Secim Kurulu tarafından, secim takvimi resen belirlenir ve ilan edilir

Similar threads

Yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanı Nasıl Seçilir (1) Cumhurbaşkanı halk göre seçilir (2) Seçim genel, eşdeğer ve kuytu oyla, tüm yurtta aynı günde, adalet idare ve denetimi aşağı yapılır (3) Seçmen, oyunu tam bir serbestlikle kendisi kullanır (4) Oyların sayımı, dökümü ve tutanaklara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
187
Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Yonetim Yapısı Hakkında Bilgi Turkiye Cumhuriyeti Yonetim Yapısı Hakkında Bilgi Turkiye Cumhuriyeti'nin Yonetim Yapısı TURKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YONETİM YAPISI Turkiye Cumhuriyeti Devletinin Yonetim Yapısı: Turkiye Cumhuriyeti Devletinin yonetim yapısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Meclis başkanını kim secer? Turkiye Cumhuriyeti anayasasına gore meclis başkanını TBMM icinde bulunan milletvekilleri yani meclis secer Bu secim her yeni meclis oluşturulduğunda tekrarlanır TBMM Başkanlığı icin bir yasama donemi icinde iki defa secim yapılmaktadır İlk secilen Başkanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Idare Yapısı Hakkında Bilgi Türkiye Cumhuriyeti Yönetim Yapısı Hakkında Veri Türkiye Cumhuriyeti'nin Idare Yapısı TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YÖNETIM YAPISI Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yönetim Yapısı: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetim yapısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Polis nasıl olunur Turkiye'de polis olmak icin 4 yontem bulunmaktadır Bunlardan birincisi, lise duzeyindeki Polis Koleji'dir Ankara'da ve Bursa'da yatılı eğitim veren 2 Polis Koleji bulunmaktadır Polis Kolejine başvuran adaylar arasından Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,536Konular
981,821Mesajlar
32,320Kullanıcılar
MehmetakgunSon üye
Üst Alt