Yeni bir adım atmak bizim için çok uzak olabilir tahminen lakin yeniden de bu kelamlara bir kulak vermek gerek.
"Büyük şirketler büyük eserler üzerine kurulur."
assets-jpcust.jwpsrv.com
"Eğer sabah uyandığınızda geleceğin daha âlâ olacağını düşünüyorsanız o gün hoş bir gündür."
"Atacağınız birinci adım yapacağınız şeyin olabilirliğini kanıtlamak. Daha sonra ihtimaller ortaya çıkacaktır."
"CEO da olsanız yapmak istemediğiniz vazifeleri bile yapmak zorundasınız. Siz kendi işinizi yapmazsanız şirket başarılı olmaz. Hiçbir vazife sıradan değildir."
"Bir şirket kurmaya çalışmak birebir bir kek yapmak üzeredir. Tüm materyallere gerekli oranda sahip olmanız gerekir."
"Karışık işleri halletmek için çok fazla insanı işe almak yapılan büyük bir yanılgı.
Gerçek karşılığı almak için personel sayısı değerli değil. Sayılar yalnızca süreci yavaşlatacak ve daha kıymetli hale getirecektir."
"Haftada en az 80 yahut 100 saat çalışın. Böylelikle muvaffakiyet oranınızı geliştirin.
Öbür beşerler haftada 40 saat çalışıyorsa onların 1 senede yaptığı şeyi siz 4 ayda yapacaksınız."
"Kararlılık çok kıymetli. Vazgeçmeye zorlanmadığınız sürece vazgeçmemelisiniz."
"Sepetinize ne olacağını siz denetim ettiğiniz sürece tüm yumurtalarınızı birebir sepete koymanızda bir sakınca yoktur."
"Paypal’dan yola çıkarak şöyle düşündüm: ‘İnsan geleceğini en çok etkileyen öbür hangi sorunlara tahlil getirebilirim’ ve olaya asla ‘Nasıl daha uygun para kazanabilirim’ perspektifinden bakmadım."
"Çalışmak için kullanma kılavuzuna muhtaçlık duyan her eser bozuktur."
"Başarısız olmak da seçeneklerimizden biri. Başarısız olmadıysanız şimdi gereğince yenilikçi değilsiniz."
"Her vakit bir şeyleri nasıl daha uygun yapabileceğinizi düşününün ve kendinizi sorgulayın."
"Risk alma aleyhinde inanılmaz bir önyargının hakimiyeti kelam konusu. Herkes kendini kurtarmanın kaygısına düşmüş."
"Henry Ford birinci ucuz ve kullanışlı arabayı yaptığında beşerler: 'atın nesi var ki' dedi. Buna karşın Henry büyük bir kumar oynadı ve kazandı."
"Eğer bir şeyler sizin için değerliyse, ihtimaller yapmamanızı öneriyorsa bile siz yapmaya devam edin."
"Bir şeyler yapabilmek için gereğince hırslı olmalısınız. Yoksa yalnızca kendinizi yıpratırsınız."
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.