DrFevzi Özgönül,’ Yemeğin başında, ortasında veya sonunda isteğiniz dek su içebilirsiniz Fakat çok su isteği olsa da yemek yemek yemeye de başlamanızda fayda var Bilhassa sıcağı çok hissettiğimiz bu mevsimlerde fazla susadım diye yemek öncesinde fazla su harcamak iyi bir tutum değildir’dediBu soru ne fazla tartışıldı aslında id Gad300250Bir kısım uzmanlar kilo saptamak isterseniz önce 2 3 bardak su için açlığınız azalsın sonradan yemek yiyin ancak daha az yediğinizde kilo verebilirsiniz dediler Bazıları yemek yemek yerken su içerseniz sindirim sistemi iyi çalışmaz, bazıları yemekle birlikte su için iyi olur dediler Kimisi yemekleri de boş verin günde en düşük 3 litre su için diye direttiO dek fazla kafamızı karıştırdılar ki ne yapacağımızı bilemez ülkü geldik, dilimiz bir karış dışarıda bu su içilmeli mi yoksa içilmemeli mi diye düşünür oldukPeki gerçekte su içilmeli mi? Yoksa içmemeli mi? Yemek bir insan için ne derece önemliyse, içmek de onun dek hatta çok daha fazla önemlidir Vücudumuzun yüzde altmışı sudur bu nedenle vücudumuzun doğrusu epeyce fazla suya ihtiyacı vardır bu nedenle susarız ve su içmek isteriz Susuzluğumuzu hissetmiyorsak bilmeliyiz ama biz gerçekte suyun yerine geçen içecekleri çok içtiğimiz için vücudumuzun su isteğini isteksiz olarak perdelemiş oluyoruz Sahiden bu perdeleme bir bakıma bizim kafamızı karıştırdı Doğaya baktığımızda bir çok canlı susuyor ve gidiyor suyunu içiyor hiç kafası karışmıyor Ama bir tek biz insanoğlu öyle çok su yerine geçen meşrubat tüketiyoruz ki, sonrada su içmeli miyiz yahut içmemeli miyiz diye düşünmeye başlıyoruz O zaman yemekte ne zaman su içmeliyiz diye düşünmek yerine, ilk önce su yerine geçen içecekleri azaltıp susamaya başlamalıyız Çünkü susamayı hissettiğimiz anda her türlü sorunu çözebiliriz Benzer şekilde acıkmayı beklediğimizde de ne dek yiyeceğimize karar verdiğimiz gibi Bunu gerçekleştirmek doğrusu bedenimizin aklını kullanmaktır Vücut aklımızı kullandığımızda da diğer canlıların yaptığı gibi içten zamanı hissedebilirizDr Fevzi Özgönül son olarak şu 3 başlığa dikkat çekti1 Sakın susamadıysanız yalnızca size söylendi diye 23 bardak su içip sofraya öyle oturmayınO vakit yemek yiyip bedeninizi güçlendiremezsiniz2 Susadıysanız su içmeye itina gösterin, yemek yemek esnasında içeceğiniz meyve suyu, sodalı sular ve kolalı içecekler iştahınızı kapatıp sindiriminizi bozabilir3 Eğer su isteğiniz varsa su içmemeniz için hiçbir niçin göremiyorum Yemeğin başında, ortasında ya da sonunda isteğiniz kadar su içebilirsiniz Fakat çok su ricası olsa da yemek yemek yemeye de başlamanızda fayda var Özellikle çok sıcak havalarda çok susadım diye yemek yemek öncesinde fazla su harcamak iyi bir tavır değildir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.