Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yemeklerde yağı azaltmanın 11 püf noktası

Yemeklerde yağı azaltmanın 11 püf noktası
0
89

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Dinç besin programında bütün beslenme gruplarının doğru kombinasyonlarla bir arada ve ideal miktarlarda bulunması gerektiğini gösteren Diyetisyen Merve Çapaş, Protein, karbonhidrat ve yağ gibi 3 temell besin grubunu hayatımızdan iyice çıkarmamız gerekmiyor Tersine zorunlu miktarın altına inmek sıhhat açısından önemli sorunları da beraberinde getirebiliyor Ama manâlı olan bu grupları kontrollü bir şekilde tüketmektirdedi id Gad300250Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Çapaş, özellikle yağın insanları en fazla korkutan beslenme grubu olduğunu ama vücudun gereken enerjiyi yağdan aldığına dikkat çekti Çapaş, yağın ne dek ve nasıl tükettiğinin kayda değer olduğunu belirtirken, Az yağ ile yapılabilecek birçok güzel tarif vardedi Merve Çapaş yağı az kullanmanın yolları ile ilgili 11 öneride bulunarak, şöyle dedi:Yağlar çoğu rahatsızlık ve artı kilo ile ilişkilendirildiği için toplumun en korktuğu beslenme gruplarının başında geliyor Fakat sağlıklı bir vücuda sahip almak için yağ tüketimi fazla kayda değer Önemli olan yağı zorunlu miktarda uygulamak ve yemekleri bu miktara kadar aranje etmek Içten bir beslenme programında jurnal yağ tüketiminin 34 tatlı kaşığını aşmaması gerekiyor Bu oranı aşmadan yağ göstermek, vücut için zorunlu beslenme değerini sağlarken fazla kalori alımının da önüne geçilmiş oluyorGıda ve Perhiz Uzmanı Merve Çapaş, yemeklerde eksik yağ kullanmanın püf noktalarını sıraladı:* Kendi mutfağınızın tat gurusu olun Kitaplardan ve internetten eksik yağ ile yapılabilecek tarifler öğrenin ve bunları deneyin* Mutfağınızı zenginleştirin Yemeklerin lezzetini artıran haşlanmış soğan, sarımsak, limon, sirke, nar ekşisi, otlar ve baharatlara daha çok tartma verin* Yemekleri daha az yağla doğru şekilde pişirebilmek için yapışmaz bir tava alın Böylece yemeklerinize ekleyeceğiniz 90 kalorilik bir yemek yemek kaşığı yağı kullanmanıza gerek kalmaz* Izgarada, fırında, buharda pişirme yöntemlerini kullanın Özellikle kızartmalardan olabildiğince uzaktan durun Közlenmiş patlıcan ile hazırlanmış karnıyarık ya da tost makinesinde hazırlanmış yaz kızartması hem sağlıklı keza de lezzetli alternatifler aralarında* Akıcı yağları püskürtme tekniği ile kullanın Sıvıyağları dökmek yerine spreyleyerek kullanmak veya tavayı yumurta fırçası ile yağlamak kullanılan yağ miktarını kayda değer ölçüde azaltan yöntemler* Yemeklerinizde lezzeti artmak için yağlı soslar, tereyağı veya krema yerine çeşitli otlar ve baharatlardan yararlanın* Mutfağınızdan fesleğen, kekik, maydanoz, biberiye gibi kokulu bitkileri; tarçın, Hindistan cevizi, değirmen biber, hardal gibi baharatları ve az yağlı veya yağsız yoğurt ve ketçap gibi kalorisi düşük tatlandırıcıları yetkisiz etmeyin* Salata ve soslara mayonez veya krema yerine yoğurt ekleyin Özellikle süzme yoğurt kullanarak krema ile elde ettiğiniz kıvamı ve lezzeti yakalayabilirsiniz* Etli yemeklerde keza yağ kullanmayın ve etin üzerindeki görünen yağları da yemeği hazırlamadan önce ayırın Etin lifleri arasındaki yağlar tatmin edici olacaktır* Tavuk ya da hindi pişirirken derilerini ayırmayı unutmayın Çünkü bu et türünde maksimum yağ deride bulunuyor* Balığı parşömen kâğıdı kağıdına veya alüminyum folyoya sararak pişirin Bu şekilde daha kolay pişeceği için daha az yağ kullanabilir ve lezzetini koruyabilirsiniz
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt