Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yemek Üstüne Tuz Atmak Erken Ölüme Neden Olabilir!

Yemek Üstüne Tuz Atmak Erken Ölüme Neden Olabilir!

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Tuz tüketiminin hem faydaları hem de ziyanları uzun müddettir bilim dünyası tarafından büyük bir araştırma konusu olmaya devam ederken bugün şok edici bir sonuç daha paylaşıldı. 500 binden fazla iştirakçinin ortalama 9 yıl boyunca izlenmesiyle gerçekleştirilen yeni araştırma, tuz tüketimi ve erken vefat ortasındaki güçlü alakayı ortaya çıkardı.

Yapılan araştırma, yiyeceklere her vakit tuz ekleyen erkeklerde hayat beklentisini iki yıldan fazla, bayanlarda ise bir buçuk yıldan fazla azaldığını gösterdi. Kelam konusu araştırmada yemeklere pişirme sırasında konulan tuz ele alınmadı. İştirakçiler, yemek piştikten sonra yemeğin üstüne ekstra tuz atan bireylerden oluşuyordu.

Tuzu büsbütün bırakmamak da gerekiyor:


27d384b6f3562618ceea9f32a7bedcf445c3b243.jpeg

Öte yandan araştırma sonuçları, tuz tüketiminin büsbütün bırakılmasını da söylemiyor. Araştırmada yer almayan ama sonuçlar hakkında yorum yapan Göteborg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Annika Rosengren, tuz için ‘optimal’ bir düzey olduğunu belirtti ve beslenmeden büsbütün çıkarılamayacağını söz etti. Halihazırda tuz içeren yemeklere bir defa daha tuz atılmamasının da fazla tuz tüketimini azaltmakta birinci adım olduğunu belirtti.

Araştırmada elde edilen sonuçlarda bireylerin yaş, cinsiyet, etnik köken, beden kitle endeksi, sigara tüketimi, alkol alımı, fizikî aktivite, diyet ve diyabet, kanser ve kalp hastalığı üzere sonuçları etkileyebilecek başka faktörler de hesaba katıldı.


 

Similar threads

Koronavirüs yayılmaya başladığından beri tartışma konusu olan alternatif korunma tedbirleri ortasında kırmızı şarap tartışması da yer alıyordu. Kimi bireyler kırmızı şarabın COVID-19’a karşı müdafaa sağladığını öne sürse de buna dair bilimsel bir ispat yoktu. UK Biobank tarafından yapılan yeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
500.000’den fazla kişinin iştiraki ile gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarında görünene nazaran yemeğinize attığını fazla tuz, erken mevt riskini arttırabiliyor ve bu risk yüzde 28’e kadar çıkabiliyor. European Heart Journal’da yayınlanan araştırmada, ek tuz atılmasının hayat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt