Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yemek istemeyen çocuğa ne yapılır?

Yemek istemeyen çocuğa ne yapılır?
0
76

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Anne ve babanın yeme davranışında etkin rol aldığını gösteren Psikolojik Danışman Levent Erdem, “Çocuğunun peşinden, elinde tabak ile koşturan ve kaşığın ucundaki yemeği çocuğun ağzına tıkıştırmaya çalışan anneleri görmeyeniniz var mı? Bunu da anne için ye, bu lokmayı da baba için Anne ve babalar bununla da yetinmiyor ‘Yemezsen üzülürüm, ağlarım ’ gibi hissi şantajlara başvuruyor derken, bu duygusal baskılar çocuğun ilerideki yaşamında anne babayı üzmemek için istemediği, inanmadığı bir tutum yapısını sergilemesi gibi negatif izler bırakabilir Bu çocuklar beklentilerini aracısız söylemeyen, kendini açıklama ederken kayıtsız ve dolambaçlı yolları kullanan, iletişim sorunları yaşayan yetişkinlere dönüşebilir biçiminde konuştu

Yememe davranışının sebebi anne ve baba
Çocuğun yemek yememe davranışının nedeni, eğer tıbbi bir rahatsızlık yahut, çoğu vakit anne babadır diyen Psikolog Levent Erdem “Bir diğer deyişle anne babalar ‘yemeyen ’ çocuk davranışına neden oluyor Bunda bizim kültürünün fazla sevecen ve korumacı olmasının etkisi de var elbette Gittiğiniz tatil yerlerinde hangi anne ve babaların çocuğun peşinden koşarak ‘hadi çocuğum şunu da ye ’ diye dört döndüklerine bakın Çoğu vakit bizim insanımızdır Yabancılarda bu durumu daha eksik görüyoruz Dolayısıyla anne baba davranışı değişmedikçe çocuğun sorununda da değişiklik olmuyor dedi
*Bırakın aç kalsın
Psikolog Levent Erdem, elinde tabakla saatlerce çocukların gerisinde koşan anne ve babaların tabağın yarısındaki yemeği yedirince kendimi mutlu hissettiğini, çoğunlukla da bu davranışla kendi anneliğini onaylayarak başarılı hissettiğinin altını çizerek, “Vakit içinde yapılan bu yanlış anne baba tutumu, güçlenerek devam edecek Ayrılan zaman, dökülen dil artacak Tüm bu çabalara paralel, çocuktaki yememe davranışı daha da güçlenecek Annelere tavsiyemiz, bırakın çocuklar aç kalsın Elinizde tabakla etrafında dolaşmayın Sofra düzeninizi kurun ve bu harmoni içinde çocuğunuzun mama sandalyesinde bile olsa sofraya gelmesini sağlayın Masada yemek için aileye bir zaman tanıyın Çocuk yarım saat içinde yemeğini bitirip kalkmıyorsa sofrayı kaldırın Bir sonraki öğün ya da ara öğüne değin bir şey vermeyin Abur cubur yedirmeyin Gün içinde sabırla bu rutini her tarafta edin Bir zaman sonradan o size uyarlamak zorunda kalacak Bedeni kuvvetsiz kalmaz, acıkınca kendisi yemek yemek isteyecektir merak etmeyin diye konuştu
*
Anne ve baba kendini düzeltmeli
Anne ve baba kadar, haberdar olmadan ortaya çıkarılan çocuktaki yememe davranışı, tekrar anne baba göre, dürüst yöntem ve davranışlar kullanılarak ortadan kaldırılabilir Psikolog Erdem bunun için gerekirse anne babanın dürüst tutum için eğitim almasının içten olacağını, anne babanın sürekli ve dürüst davranışları ile çocuğun sorununun da azalacağını ifade etti Erdem “Bu davranışların çocuk kadar kullanılmaya başlaması yani ‘yemek yerim lakin istediğimi yaparsanız ’ şekline dönmesi çocuk açısından bir uzmana başvurulması zamanının geldiğini gösterir Bu davranışın düzeltilmemesi yaşam kalitesini ve ilişkilerini zaman içinde bozacak çocuğu ben merkezci ve rüşvetçi bir tutum kalıbına sokacaktır dedi
*
Ağzındaki lokmayı saatlerce yutmuyorsa intikam elde etmek istiyor
Ağzına verilen lokmayı yutmayan, saatlerce tutan çocukların ailelerinin dikkatini çekmeye çalıştığını, intikam elde etmek için lokmaları yutmadığını söyleyen Psikolog Levent Erdem, ailenin bir aleyhinde taktik geliştirip sevgi bağını zedelemeden prensip oluşturması gerektiğini söyledi
*

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt