elektronikci
FD Üye
Yedikçe Yedirten Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet közlenmiş biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 200 gram beyaz peynir
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz(eğer peyniriniz tuzlu ise ilave etmeyin)
- Biraz ceviz içi(orjinal tarifte yoktu)
Yedikçe Yedirten Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberler yıkanır.
- Üzerine bıçakla delikler açılır ve közlenir kabukları soyularak çekirdekleri temizlenir ,ben 220 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk bırakarak közledim.
- Biberler mutfak robotuna koyulur üzerine beyaz peynir,baharatlar,limon suyu,sirke zeytinyağ ve çok az tuz ilave edilerek tüm malzeme iyice pürüzsüz olana kadar robottan geçirilir.
- Dilerseniz ceviz içi de ilave ederek robottan geçirebilirsiniz(orjinal tarifte yoktu fakat tavsiye ediyorum çok lezzetli oluyor).
- Servis tabağına alarak ister kaşıklayarak dilerseniz de kızartılmış ekmek üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.