Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yedi tavsiye

yedi tavsiye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
************************************************** *

Alıntı:

Ebu Zer, Paygamber Efendimizi kastederek: Dostum bana yedi şey tavsiye etti, bunlar:

1 Fakirleri sevip aralarına karışmayı

2 Dünya için benden zengine değil daha fakir olana bakmayı

3 Hiç kimseden bir şey istememeyi

4 Beni arayıp sormasalar bile hısım ve akrabayı gözetmeyi

5 Acı da olsa daima hakkı söylemeyi

6 Allah uğrunda hiçbir tenkitçinin kınamasından korkmamayı

7 Arşın altındaki hazinelerden gelen şu kelimeleri sık sık tekrar etmeyi: La havle velâ kuvvete illâ billah

Manası: bütün tasarruf ve bütün güç yalnız Allah'ın elindedir

Similar threads

Sual: Sıkıntıdan kurtulmak için ne yapmalı? CEVAP Sıkıntıdan kurtulmak için sebeplere yapışmak gerekir (Çalışmadan dua eden, silahsız savaşa giden gibidir) hadisi şerifi de sebeplere yapışmayı emretmektedir Kur'anı kerimde mealen, (Her zorluğun bir kolaylığı vardır) buyuruluyor Sıkıntıdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Aşure Günü Duaları ve Faziletleri Aşure Günü veya Aşura Günü hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür İslam inancında bu günde çoğu manâlı durum meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilirMuharremin Onuncu gününe Aşure Günü denirBugüne özel bir saygı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
308
Bir Cennet Hazinesi: La Havle Insanin, her isinde Kudreti Sonsuza dayandigini, O'nun yardim ve dilemesi olmadan iyikotu hic bir seyin cereyan etmeyecegi inancini ifade etmek uzere, gunluk hayatta sik sik kullandigi vecizelesmis bazi cumleler bulunmaktadir Ancak ne kadar kapsamli bir manaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
EBU ZERRİ’LGIFARİ (R A) Gıfar kabilesinden olan Ebu Zerr el Gıfari (ra)’ın asıl adı Cündüb b Cenade’dir Peygamber Efendimiz (sav)’in dostlarındandır Efendimiz (sav) ona Mesih’ülİslam lakabını takmıştır Sebebi ise; Ebu Zerr (ra)’nın kabilesi cahiliye döneminde yol keser kervanları sayar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Gece yatarken okunacak dualar Fahri kainat Peygamber Efendimiz yatmadan önce; Fatiha suresi ile birlikte bir sure okumayı ve sonra (Ramûz, c 1261), “La İlahe İllallah, Vahdehu La Şerike Leh, Lehü ’l mülkü ve Lehü ’l Hamdü ve hüve Âlâ Külli Şey ’in Kadîr ve “La havle velâ kuvvete illâ Billah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
229
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt