Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yazılım Dünyasına Adım Atmak İsteyenler İçin Başlangıç Noktası: Neos Yazılım & Akademi

Yazılım Dünyasına Adım Atmak İsteyenler İçin Başlangıç Noktası: Neos Yazılım & Akademi
0
191

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
s-1e8e5987fa927c2d9c0c8dc8a2215862673b73e9.jpg

Neos Yazılım Akademi kısaca nedir?

Yazılım Mühendisi Duhan Gökkaya’nın kurucusu olduğu Neos Eğitim Bilişim Danışmanlık ve Ticaret A.Ş bünyesindeki Neos Yazılım Akademi, dünyanın her yerinden yazılım öğrenmek isteyen iştirakçilerine üniversite işbirlikli ve sertifikalı canlı yazılım eğitimleri sunuyor ve öncelikli olarak iştirakçilerini şirket bünyesindeki yazılım geliştirici takımında görevlendirme misyonuyla ilerliyor.

%99,8 öğrenci memnuniyetiyle yazılım eğitimi alanında standartları yükselten Neos Yazılım Akademi’nin son derece ilgili takımı ve proje odaklı programlama eğitimlerindeki yüksek kalitesi sebebiyle birden fazla vakit yeni eğitim sınıflarının kontenjanları saatler içerisinde doluyor.

Neos Yazılım Akademi; yazılım geliştirme süreçlerini ve akademinin idaresini Bakırköy Meydan’daki 3 katlı kurum binasında gerçekleştiriyor. Çağdaş çalışma ortamı, terasta çay partileri, Playstation ve dart turnuvaları ile çalışanlarına herkesin hayalindeki çalışma ortamını sunan Neos A.Ş’nin işçi takımının %40’ını Neos Yazılım Akademi’den eğitim almış mezunlar oluşturuyor.

Neos Yazılım Akademi’nin kuruluş vizyonu nedir?

Neos Yazılım Akademi’nin kurucusu Duhan Gökkaya, akademinin kuruluş vizyonu ve kendilerine ulaşan yüksek iştirak talebi hakkında şunları söylüyor:

“Neos Yazılım Akademi’den evvel yazılım eğitimi almak isteyenler için var olan seçenekler gerçek dal muhtaçlıklarını karşılamakta yetersiz kalıyordu. Senelerce birebir müfredatla verilen eğitimler yeniliğini koruyamamış olduğundan, eğitim alan iştirakçiler kursiyer olmaktan öteye geçemiyordu. Bununla birlikte gerçek bir yere sahip olmayan, hukuka muhalif, kelamda iş garantili kurslar potansiyel yazılımcıların aklını karıştırıyordu ve bu stil yapılar maalesef hala var. Bu noktada şeffaf ve gerçek muvaffakiyet odaklı yaklaşımımızla Türkiye’de yazılım eğitimi konusunda büyük fark yarattık.”

“Yazılım alanı çok geniş ve daima kendini güncellemekte. Senelerce tıpkı müfredatın uygulanması katiyen yanlıştır. Bu usul içeriklerle başarılı mezun verilmesi mümkün değildir. Bu yüzden genç ve dinamik eğitmenlerimiz var. Neos Bilişim A.Ş’nin hem kurucusu hem de Teknoloji Sorumlusu olarak mühendislerimizle daima kesimdeki en küçük değişimleri dahi takip ediyoruz ve çabucak müfredatımıza uyguluyoruz. Bu güncellemeleri yaparken hem Stanford Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi üzere önde gelen kurumların bilgisayar bilimleri müfredatlarını, hem de dünya devi teknoloji şirketlerinin kullandığı programlama lisanları ve framework’leri inceleyerek ilerliyoruz. ”

Kurumun başarısı hem vizyon sahibi kurucusu hem de güçlü takımından geliyor. Pekala takımlarının muvaffakiyetinin kaynağı nedir?

Neos Yazılım Akademi eğitmen seçiminde bir kritere hayati ehemmiyet veriyor!

“Potansiyel bir eğitmenin çok bilgili olması yahut 10 yıllarca eğitmenlik yapmış olması tek başına bir şey tabir etmiyor. Katılımcı’ya dokunabilmesi ve kendini yeni tutması gerekiyor. Bunun için bilhassa eğitmen seçiminde sorduğumuz birinci soru şu: “En son ne vakit yeni bir şey öğrendiniz?”. Zira yazılım üzere dinamik bir alanda eğitmenin başarılı olması için yenisi takip etmesi ve yeni şeyler öğrenmeye devam etmesi gerekiyor. Bu kriteri karşılayan eğitmen hem yeni bilgiler aktarıyor, hem de iştirakçiyle empati kurabiliyor.”

Neos Eğitim Bilişim A.Ş Neler Yapıyor?

Neos Yazılım Akademi’den Eğitim Almak İsteyenler İçin Süreç Nasıl İlerliyor?

Kurumun yazılım uzmanlığı eğitiminden faydalanmak isteyenler için süreç hayli kolay. Öncelikle kurumun web sayfası neosyazilim.com’dan fiyat ve müfredat bilgilerini inceleyebilirler. Şayet kontejan mevcutsa Neos Yazılım’ın web sitesinden eğitime kayıt olabilir yahut telefonla irtibata geçerek eğitim danışmanlarına ulaşabilirler. Kayıt olduktan sonra iştirakçiyle irtibata geçilerek kurumda kendisine uygun bir mentor belirleniyor ve mentor iştirakçiyle irtibata geçerek tanışma sağlanıyor. Mentorler iştirakçilere hem eğitim müddetinde hem de sonrasında takviye sağlıyor. Birebir vakitte sınıf eğitmeninin bağlantı bilgileri de iştirakçiyle paylaşılıyor ve şimdi eğitim başlamamış dahi olsa eğitmenleriyle direkt irtibat kurabiliyorlar. Ödev ve projelerle güçlendirilmiş yazılım uzmanlığı eğitimi sonunda iştirakçi üniversite onaylı e-devlette sorgulanabilir sertifikasını ve memleketler arası yazılım uzmanlığı sertifikasını kazanıyor. Bu süreçte iştirakçiler sırf eğitim almakla kalmıyor, birebir vakitte meslek danışmanlığı hizmetiyle geleceklerine istikamet veriyor ve Türkiye’de birinci sefer Neos tarafından uygulanan dal simülasyonuyla kesimi şahsen deneyimliyorlar. Tahsil sürecinin akabinde uygulama sürecine geçiliyor ve 1 aylık staj süreci başlıyor. Staj sürecinde iştirakçi gerçek projelerde misyon alarak hocalarıyla birlikte çalışma fırsatına sahip oluyorlar. Staj süreci de tıpkı eğitim süreci üzere uzaktan gerçekleştirilebiliyor yahut Bakırköy merkez şirket binasında çalışabiliyorlar. Staj sürecinde başarılı olan iştirakçiler Neos Yazılım’da çalışmak üzere kurumdan teklif alıyorlar. Teklifi değerlendirip Neos takımına katılabiliyor yahut güçlü bilgi birikimleriyle mesleklerini farklı yazılım şirketlerinde inşa etmeye başlıyorlar.

Neos Yazılım Akademi’den Eğitim Almak İsteyenler İçin Süreç Nasıl İlerliyor?

Kurumun yazılım uzmanlığı eğitiminden faydalanmak isteyenler için süreç epeyce kolay. Öncelikle kurumun web sayfası neosyazilim.com’dan fiyat ve müfredat bilgilerini inceleyebilirler. Şayet kontejan mevcutsa Neos Yazılım’ın web sitesinden eğitime kayıt olabilir yahut telefonla bağlantıya geçerek eğitim danışmanlarına ulaşabilirler. Kayıt olduktan sonra iştirakçiyle irtibata geçilerek kurumda kendisine uygun bir mentor belirleniyor ve mentor iştirakçiyle irtibata geçerek tanışma sağlanıyor. Mentorler iştirakçilere hem eğitim müddetinde hem de sonrasında dayanak sağlıyor. Birebir vakitte sınıf eğitmeninin irtibat bilgileri de iştirakçiyle paylaşılıyor ve şimdi eğitim başlamamış dahi olsa eğitmenleriyle direkt bağlantı kurabiliyorlar. Ödev ve projelerle güçlendirilmiş yazılım uzmanlığı eğitimi sonunda iştirakçi üniversite onaylı e-devlette sorgulanabilir sertifikasını ve memleketler arası yazılım uzmanlığı sertifikasını kazanıyor. Bu süreçte iştirakçiler sadece eğitim almakla kalmıyor, birebir vakitte meslek danışmanlığı hizmetiyle geleceklerine istikamet veriyor ve Türkiye’de birinci sefer Neos tarafından uygulanan bölüm simülasyonuyla kesimi şahsen deneyimliyorlar. Tahsil sürecinin akabinde uygulama sürecine geçiliyor ve 1 aylık staj süreci başlıyor. Staj sürecinde iştirakçi gerçek projelerde misyon alarak hocalarıyla birlikte çalışma fırsatına sahip oluyorlar. Staj süreci de tıpkı eğitim süreci üzere uzaktan gerçekleştirilebiliyor yahut bakırköy merkez şirket binasında çalışabiliyorlar. Staj sürecinde başarılı olan iştirakçiler Neos Yazılım’da çalışmak üzere kurumdan teklif alıyorlar. Teklifi değerlendirip Neos takımına katılabiliyor yahut güçlü bilgi birikimleriyle mesleklerini farklı yazılım şirketlerinde inşa etmeye başlıyorlar.

Yalnızca Yazılım Eğitimi mi?

Kurucu Duhan Gökkaya eğitim konusundaki hassasiyetini belirterek şunları söylüyor:“En uygun bildiğimiz alanların dışına çıkmıyoruz. Her alanda eğitim düzenleyelim de ticari hacmimizi büyütelim üzere fikirlerimiz yok. Şu anda NEOS BİLİŞİM A.Ş çatısı altında zati yazılım faaliyetlerimiz de mevcut. Bu nedenle şu an için şirketimiz bünyesindeki Neos Yazılım Akademi’de Yazılım ve programlama eğitimleri, Eos English kuruluşumuzda ise İngilizce lisan eğitimlerimiz var. Farklı alanlarda eğitim düzenleme fikrimiz olursa o alanlarda da yüksek nitelikli uzmanlardan oluşan bir heyet oluşturup gerekli adımları atabiliriz.”

Yalnızca Yazılım Eğitimi mi?

Kurucu Duhan Gökkaya eğitim konusundaki hassasiyetini belirterek şunları söylüyor:

“En düzgün bildiğimiz alanların dışına çıkmıyoruz. Her alanda eğitim düzenleyelim de ticari hacmimizi büyütelim üzere niyetlerimiz yok. Şu anda NEOS BİLİŞİM A.Ş çatısı altında zati yazılım faaliyetlerimiz de mevcut. Bu nedenle şu an için şirketimiz bünyesindeki Neos Yazılım Akademi’de Yazılım ve programlama eğitimleri, Eos English kuruluşumuzda ise İngilizce lisan eğitimlerimiz var. Farklı alanlarda eğitim düzenleme niyetimiz olursa o alanlarda da yüksek nitelikli uzmanlardan oluşan bir konsey oluşturup gerekli adımları atabiliriz.”

Merak Edenler Neos Yazılım Akademi’yi Nasıl Daha Yakından Tanıyabilir?

Toplumsal medyayı son derece etkin kullanıyoruz. Linkedin, twitter, Youtube üzere platformlarda da içeriklerimize ulaşabilirler ama tüm duyurularımızı @neos_yazilim Instagram hesabımızdan yapıyoruz. Takip edip bizlere bildiri atabilirler. neosyazilim.com web sitemizi inceleyebilirler. Eğitim tarih ve fiyatları üzere tüm bilgiler web sitemizde şeffaf formda yer almaktadır. Direkt bilgi almak isteyenler +905013205358 çizgimizden bizi arayabilir yahut Whatsapp üzerinden irtibat kurabilirler.

Merak Edenler Neos Yazılım Akademi’yi Nasıl Daha Yakından Tanıyabilir?

Toplumsal medyayı son derece faal kullanıyoruz. Linkedin, twitter, Youtube üzere platformlarda da içeriklerimize ulaşabilirler lakin tüm duyurularımızı @neos_yazilim Instagram hesabımızdan yapıyoruz. Takip edip bizlere bildiri atabilirler. neosyazilim.com web sitemizi inceleyebilirler. Eğitim tarih ve fiyatları üzere tüm bilgiler web sitemizde şeffaf halde yer almaktadır. Direkt bilgi almak isteyenler 0212 912 40 90 ve +90 501 320 53 58 hatlarıımızdan bizi arayabilir veya WhatsApp üzerinden bağlantı kurabilirler.

“Önceliğimiz Uzaktan Canlı Eğitim”

“Yazılım öğrenmek isteyen bireylerin aslında üç seçeneği var; görüntü platformlarından çevrimdışı eğitim, kurumlardan yüz yüze eğitim yahut kurumlardan uzaktan canlı eğitim… Biz burada uzaktan canlı eğitim taraftarıyız. Seçenekleri tek tek incelersek oburlarının pratikte muvaffakiyet talihinin düşük olduğunu görebiliriz. Örneğin görüntülü eğitimler her ne kadar ekonomik olsa da alınan randıman de o düzeyde “ekonomik” oluyor. Pek çok görüntü eski tarihlerde çekilip platformlara yüklenmiş oluyor. Bu sırada programlama lisanı de, framework’ler de yeni sürümler geliştiriyor. Videodakinin birebirini yapıyorsunuz ama sizinki yanılgı veriyor. Sonra da tahlil bulmaya çalışıyorsunuz. Ancak Neos Yazılım Akademi dışında hiç kimse daima sizin sorularınızı cevaplamak üzere müsait olmuyor ve bir müddet sonra motivasyonunuz kayboluyor. Neos Yazılımda hem canlı derste, hem de ders dışında eğitmenle daima irtibat kurabiliyorsunuz ve ödev takibiniz yapılıyor. Hatta birçok vakit siz eğitmeni aramadan evvel eğitmeniniz sizi arayıp aktüel durumunuz hakkında fikir ve teklif paylaşıyor. Bir yerde takılı kalmak üzere bir durumunuz olmuyor ve daima gelişme gösteriyorsunuz.

Yüz yüze eğitim de tıpkı görüntülü eğitim üzere tercih etmediğimiz bir metod. Fizikî alanımız ziyadesiyle öğrenci alabilir. Bakırköy’deki 3 katlı Merkez binamızda dahi derslik nitelğinde çokça alanımız var. Ama yazılım üzere dijital bir mesleğin eğitiminin klasik yönetemlerle verilmesi taraftarı değiliz. Zira yazılımcı aslında dijitalde çalışıyor. O yüzden dijitalde öğrenmeyi alışkanlık haline getirmesi gerekiyor. Dijitalde ortamda eğtimenle interaktif durumdayken öğrenmeye kapalı olup sırf klâsik metotları tercih eden kişinin maalesef yazılım mesleğini uygulayabilme bahtı düşük.

Bununla birlikte; hevesle kaydolunan yüz yüze eğitimlerde pek çok iştirakçi birinci haftalarda eğitimi bırakır. Zira bilhassa İstanbul üzere büyükşehirlerde bir yerden bir yere gitmek kolay değil. Trafik ve hijyen sorunları oluyor. Bir-iki dersi kaçırdıktan sonra da iştirakçi eğitimden uzaklaşıyor. Uzaktan canlı eğitimlerimizde ise bu türlü bir sorun yok.Dünyanın neresinde olursanız olun eğitim saatinde derse katılabiliyor ve etkin olabiliyorsunuz. Muhtemel bir ders kaçırma durumda da aslında biz bütün ders kayıtlarını alıp ders işlendikten çabucak sonra iştirakçiye ilettiğimiz için eksiksiz ilerleyebiliyor ve sorularınız olursa ders saati dışında da eğitmene teğe bir ulaşabiliyorsunuz.”

“Önceliğimiz Uzaktan Canlı Eğitim”