Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yazarken Altın Kural!

Yazarken Altın Kural!
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Yazarken Altın Kaide! 1549312594 1549312594 yazarkenaltinkural5c58a2576cec6yazarkenaltinkural5c58a2576cec6 http:wwwtdkgovtrTRimageslogogifTürkçe’nin birçok kuralı olduğundan, herbirinin okuyucu ve yazar için pozitif katkıları olacağından uzun uzun bahsetmeyeceğim! Uzun zamandır dikkat ettiğim bir kuralı ve faydalarını anlatacağım böylece İnternet çağındayız; adeta cümbür cemaat bişeyler yazıyor En basitinden bir öğrenci ödevini artık bilgisayarda yazıp kaydediyor Araştırmalarını interneti kullanarak yapıyor Bu kadar yazan ve okuyan bir aradayken bunu uygulamamak azıcık saçma olmalı Türkçe’de kullanılan noktalama işaretleri kendinden önceki kelimeyle bitişik yazılır ve noktalama işaretinden sonradan boşluk bırakılır! Kural fazla eski olabilir, çok fazla uygulayan olabilir Fakat ben bilmiyordum Şöyle eski yazılarıma göz attığımda gördüm ki kimi zaman uygulanmış, kimi süre dikkat edilmemiş Bu da eşit geldiğinin göstergesidir Kuralı öğrendiğimden beri gezdiğim sitelere, okuduğum yazılara dikkat ediyorum İşi önemli yapan haber sitelerini saymazsam yazılan yazıların yarısından fazlasında bu kaide ya hiç uygulanmıyor yada benim gibi denk geldiği için uygulanıyor Bir misal vererek daha net görelim: Yanlış Beyler,bilirsiniz ki yaşam aramak,mücadele,müsademe demektir(Mustafa Kemal Atatürk) Içten Beyler, bilirsiniz fakat hayat çağırmak, mücadele, müsademe demektir (Mustafa Kemal Atatürk) Hepimiz Türkçe konuşmaya çalışırken, Türkçe kelimeler kullanmaya itina gösterirken dahası kurallara uymamak büyük tezatlıktır Zaten eksik okuyoruz, bir de imlâ hataları ile bunu daha üye indirmeyelim Teşekkürler  

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt