Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaz Turşusu PDT®

Hoş geldin! LetSting tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yaz Turşusu PDT®
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler

1 kg mevsim sebzesi (sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs)
45 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
34 Sap asma filizi
89 Adet körpe asma yaprağı
1 Kahve fincanı sirke
Yeterince tuz

Hazırlanışı

Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz
İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 12 yerinden küçük delikler açın
Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir
Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin
Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin
Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun
Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın
2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın
Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın
Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir
NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt