iltasyazilim
FD Üye
Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Öncelikle şunu belirteyim ben kalan meyveleri şeker koymadan hemen kaynatıp dolaba kaldırıyorum sağlıklı ve serin bir lezzet bu tatlıda bunu kullandım siz süt kullana bilirsiniz
*500 gram erik suyu ( yada süt)
*4 çorba kaşığı irmik
*56 çorba kaşığı pekmez
*Yarım paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı Erik suyunu irmiği pekmezi karıştırıp pişiriyoruz,*ocaktan alıp vanilya ve tereyağımızı katalım ,soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dökün ki yapışmasın
Not : Ben tart tepsisine koydum ters çevirdiğimde üstünde kalan havuzu istediğim gibi süsleyebiliyorum Bu kez çekilmiş fındık kullandım
Afiyet olsun
)
*Öncelikle şunu belirteyim ben kalan meyveleri şeker koymadan hemen kaynatıp dolaba kaldırıyorum sağlıklı ve serin bir lezzet bu tatlıda bunu kullandım siz süt kullana bilirsiniz
*500 gram erik suyu ( yada süt)
*4 çorba kaşığı irmik
*56 çorba kaşığı pekmez
*Yarım paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı Erik suyunu irmiği pekmezi karıştırıp pişiriyoruz,*ocaktan alıp vanilya ve tereyağımızı katalım ,soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dökün ki yapışmasın
Not : Ben tart tepsisine koydum ters çevirdiğimde üstünde kalan havuzu istediğim gibi süsleyebiliyorum Bu kez çekilmiş fındık kullandım
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.