teknolojiuzmani
FD Üye

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yumurta sarısı
- 7-8 bardak su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nane
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
- Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin ki kesilmesin.
- Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
- Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.
- Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Mis kokulu yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
)