
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 10 su bardağı et suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 1, 5 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 kahve kaşığı kuru nane
- 1 kahve kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
- Yoğurt, un, yumurta, çukur bir kapta el blenderla iyice çırp.
- Et suyuna azar azar sulandırılır, kaynamakta olan et sulu pirince yavaş yavaş ilave edin. 15 dk kaynatın.
- Bir tavada tereyağ erit içine toz biber ve kuru nane ekle karıştırıp yayla çorbasına dökün. Afiyet olsun.