Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yayla-corbasi-2.jpg

Yayla Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı sıcak su (tavuk yahut kemik suyu)
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Yayla çorbamızın terbiyesi için başka taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede yeterlice çırpılır.
  3. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ek edilir.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ek edilir.
  5. Yavaşça sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ek edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  6. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak servis edilir.
Not: çorbamız bekledikçe yoğunlaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz formda ayarlayabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt