
Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
- 3 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Terbiyesi için bir kapta 1 yumurta 1, 5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unu karıştırıyoruz daha sonra çorbanın suyundan terbiyeye 2 kepçe ekleyip karıştırıyoruz.
- Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştıralım kaynayınca ocağı kapatalım.
- Tavada yağı eritip biber ve naneyi ekleyelim bir müddet sonra yağı ister tencereye ister serviste tabakların üzerine ekleyelim ve çorbanız hazır afiyet olsun ????.