
Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı pirinç
- 7 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sosu için materyaller
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.
- 7 su bardağı sıcak suyu ek edip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Bu ortada terbiyesini hazırlayın. Bunun için yoğurdu, unu ve yumurtayı bir kaseye koyun.
- Karışım pürüzsüz kıvam alıncaya kadar güzelce karıştırın.
- Pirinçler yumuşadığında kepçeyle suyundan terbiyeye azar azar ek edin ve bir taraftan süratlice karıştırın.
- Terbiye ılıdığında su eklemeyi bırakın. Bu süreç terbiyeyi tencereye ek ettiğimizde çorbanın kesilmesini önlemek içindir.
- Bir taraftan süratlice karıştırıp bir taraftan terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ek edelim.
- Kaynamaya başlayınca tuzunu ek edelim.
- 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Sosu için yağları tavaya koyup ocağın üzerine alın ve kızdırın. Ocaktan alıp naneyi ek edin ve karıştırın.
- Sosu ister benim üzere tencereye, isterseniz de çorbaları kaseye koyduktan sonra üzerlerine dökerek servis edin.