iltasyazilim
FD Üye
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday
*2 su bardağı süzme yoğurt
*1 yumurta
*1 çorba kaşığı un
*1 tatlı kaşığı nane
*56 su bardağı su
Üzeri için :
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*Tuz
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Aşurelik buğday haşlanır Üzerine 34 su bardağı sıcak su ilave edilip kaynamaya bırakılır Bu arada da süzme yoğurda 12 su bardağı su ile yumurta, nane ve un ilave edilerek blender ile pürüzsüz bir kıvam aldırılır Kaynayan buğdayın suyundan yoğurtlu karışıma bir iki kepçe ilave edip alıştırıp daha sonra yoğurt tencereye ilave edilir ve sürekli katıştırılarak kaynaması beklenir Bu arada tuz çorba piştikten sonra arzuya göre ilave edilir Ayrıca karıştırırken tahta kaşıkla ve tek yöne karıştırmak kesilme riskini azaltır En son tereyağ ve baharatlar ile sos hazırlanıp çorbaya ile edilir Çorbanın kıvamı malzemelere göre koyu olabilir İstenilen kıvama sıcak su katılarak ulaşılabilir Ayrıca dileyen süzme yoğurtsuz yapabilir Normal yoğurt da miktarını 3 bardak gibi kullanmak gerekir
AFİYET OLSUN
*1 su bardağı aşurelik buğday
*2 su bardağı süzme yoğurt
*1 yumurta
*1 çorba kaşığı un
*1 tatlı kaşığı nane
*56 su bardağı su
Üzeri için :
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*Tuz
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Aşurelik buğday haşlanır Üzerine 34 su bardağı sıcak su ilave edilip kaynamaya bırakılır Bu arada da süzme yoğurda 12 su bardağı su ile yumurta, nane ve un ilave edilerek blender ile pürüzsüz bir kıvam aldırılır Kaynayan buğdayın suyundan yoğurtlu karışıma bir iki kepçe ilave edip alıştırıp daha sonra yoğurt tencereye ilave edilir ve sürekli katıştırılarak kaynaması beklenir Bu arada tuz çorba piştikten sonra arzuya göre ilave edilir Ayrıca karıştırırken tahta kaşıkla ve tek yöne karıştırmak kesilme riskini azaltır En son tereyağ ve baharatlar ile sos hazırlanıp çorbaya ile edilir Çorbanın kıvamı malzemelere göre koyu olabilir İstenilen kıvama sıcak su katılarak ulaşılabilir Ayrıca dileyen süzme yoğurtsuz yapabilir Normal yoğurt da miktarını 3 bardak gibi kullanmak gerekir
AFİYET OLSUN