Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yayla Çorbası Lokanta Usulü

Yayla Çorbası Lokanta Usulü
0
104

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
yayla-corbasi-lokanta-usulu.jpg

Yayla Çorbası Lokanta Tarzı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu un
  • Yeteri ölçüde tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane

Yayla Çorbası Lokanta Yöntemi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye su ve pirinçler koyulur yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Öteki yandan derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta ve un tel çırpıcı yardımıyla düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Pirinçler yumuşayınca kaynayan çorba suyundan 2 kepçe kadar koyun süratlice karıştırarak karışımın ılımasını sağlayın.
  4. Daha sonra hazırladığımız yoğurtlu karışımı azar azar kaynayan çorbamıza döküp, kesilme yapmaması için süratli bir formda karıştırıyoruz.
  5. Akabinde çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra damak tadınıza nazaran tuz ekleyin.
  6. Kaynayınca karıştırmayı bırak orta ara kaynadıktan sonra 2-3 dakika kadar daha kaynasın ocağın altını kapatın.
  7. Üzeri için; tavada tereyağını eritin. Eriyen yağın üzerine kuru naneyi ekleyip, kızdırın.
  8. Pişen çorbayı derin bir servis kasesine koyun. Üzerine kızdırılmış naneli karışımı döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Yayla Çorbası Lokanta Yordamı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt