
Yayla Çorbası (Kırık Pirinç İle) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı kırık pirinç
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Kuru nane
Yayla Çorbası (Kırık Pirinç İle) Tanımı Yapılışı
- Kırık pirinç yıkanır ve üzerine su koyulup pirinçler yeterlice pişip patlayacak biçimde pişirilir.
- Başka bi kapta yoğurt ,yumurta ,tuz ve un güzelce çırpılır .
- Pişen pirinçin suyundan az az eklenip çırpılmaya devam edilir. (sıcaklığını dengelemek için pirinçlerin üzerine ek edilince kesilmesin diye. )
- Ilık kıvama gelen yoğurtlu karılım pirinçlerin üzerine eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır kesilme olmaması için.
- Kaynayan çorbamızın üzerine sıvı yağ ile kuru nane kızdırılıp dökülür.