Yayla Çorbası (En Pratik Haliyle) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı yoğurt (suyundan da koydum)
- 3 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kekik
- Tuz (yeterli miktarda)
Yayla Çorbası (En Pratik Haliyle) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirinçimizi 5 su bardağı su ile güzelce pişirelim.
- Daha sonra yoğurdu ve unu bir kapta yeterlice çırpalım.
- Pişen pirinçimizin içine 5su bardağı su ek edelim ve yoğurtla unu çırparak ek edelim.
- Kaynamaya bırakalım.
- Ortada karıştıralım çorbamızı topaklanmasın diye.
- Öbür yandan bir küçük tavada zeytinyağını koyalım.
- Kekiğimizi içine koyalım.
- Kızdığı vakit ocaktan alıp çorbamıza dökelim.
- Tuzunu ek edip kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve 10dakika kaynatalım.
- Sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet şifa olsun inşaallah ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.