Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yavuz Sultan Selim'in Vasiyeti

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yavuz Sultan Selim'in Vasiyeti Nedir?
Yavuz Sultan Selim'in Vasiyeti Neydi?

YAVUZ SULTAN SELİM'İN VASİYETİ

Darı seferi dönüşünde,Yavuz Sultan Selim hocası İbni Kemal ile birlikte at üzerinde gidiyorlardıBirdenbire devrinin ünlü âlimi İbni Kemalin atının ayağından sıçrayan bir çamur,Yavuz Selim ’in giydiği sırmalı cübbesinin üzerine sıçradı ve kirletti

Bana diğer bir cübbe verinizBu cübbede böylece hazinemde saklansınSırtındaki kaftanın sandukasına örtülmesini vasiyet etmiş ve vasiyeti yerine getirilmiştir
“Alimlerin atlarının ayaklarından sıçrayan çamurun bile makbul olduğunu gelecek nesiller ibretle görsünÇünki alimler defalarca padişahlara lazımdırdiyerek alimlerin değerini vezirlerine anlatmış olduÖldüğü vakit bu cübbe vasiyeti üstüne türbesindeki sandukasının üzerine serildi

İlim ve ahlakta ün kazanmış yüksek adamların devlet işlerinde kullanılmasını vasiyet etmiş olan Yavuz Sultan Selim,halka rehberliği fakat ilim ve ahlakta yükselmiş olanlar yapabilirşeklinde konuşmuştur

Yavuz Selim,hazineyi altınla doldurunca onun zenginliği aleyhinde;
“Benim altınla doldurduğum hazineleri torunlarımdan her kim akçe ile doldurabilirse kendi mührü ile mühürlesinVe illa definei hümayun benim mührümle mühürlensindiye vasiyet etti

Oğlu Süleymanın süslü elbiseler giydiğini görür görmez:

“Süleyman sen böyle süslenirsen,anan ne giyecek?diyerek sadeliği nasihat etmiştir *

858,519Konular
981,225Mesajlar
31,082Kullanıcılar
shira2Son üye
Üst Alt