Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti

Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti
0
207

Adalı

(¯´•._.• Adminasitor•._.•´¯)
Modaratör
Etkileşim
19,953
F-D Coin
118
Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti.Patronuna işten ayrılarak artık ailesi ve torunlarıyla zaman geçirmek istediğini söyler.Bunun karşılığında patronu marangozdan son bir isteği olduğunu ve ondan son bir kez bir ev yapmasını söyler.Marangoz kabul eder ve işe girişir.Fakat gönlü artık işte olmadığı için baştan savma işçilik ve kalitesiz malzeme kullanarak evi bitirir.İşini bitirdiğinde patron evi gözden geçirmek için gelir.Dış kapının anahtarını marangoza uzatır."Bu ev senin" der, "sana benden hediye".Marangoz şoka girer.Bu nasıl olur diye düşünür.Bu son diye bir an önce bitirmek için yaptığı evin kendisinin olduğunu öğrenince çok utanır.Bu evin kendi evim olduğunu bilseydim hiç böyle yapar mıydım diye düşünür ve yaptığı hatanın farkına varır.Bir başkası için yaptığı iş aslında kendi kullanacağı standartların çok altındadır.
Evet kendi hayatınızda da marangoz sizsiniz.Her gün bir çivi çakar,bir tahta koyar ya da bir duvar dikersiniz.Hayat bir "kendin yap" tasarımıdır.Başkaları için yaptığınızı düşündüğünüz olumlu ya da olumsuz her şey, sizin kendi evinizi inşa eder.Oturduğunuz evin güzelliği de,çirkinliği de sizin eserinizdir.
Kemal ÎSPİR Beyin Sayfasından
ALINTI

Similar threads

marangoz MARANGOZ Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti patron müteahhidine, çalıştığı ev üretim işimden ayrılmak ve eşi, çoğalan ailesi ile birlikte daha serbest bir yasam sürmek tasarısından söz etti Çekle aldığı ücretini kesinlikle özleyecekti Emekli almak ihtiyacındaydı, ne var...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Marangoz Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti Işveren müteahhidine, çalıştığı konut yapım işinden ayrılarak eşi ve artan ailesi ile birlikte daha özgürlük bir hayat sürmek tasarısından söz etti Çekle aldığı ücretini şüphesiz özleyecekti Ne var oysa emekli olması gerekiyordu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Ne zaman matematikle tanıştım sanırım işte o zaman yalnız kaldım… X’e değer verip yalnız bırakınca anladım bazı şeyler değer verilince değişiyor ve yalnızlaşıyorsun… Küçükken hayat böyle değildi. Yere düşsem annem bir şey yok derdi ve acıyan yerimi öper geçerdi. Ne zaman annemin öpücükleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
bir ayrılık öyküsü ayrılık ile ilgili hikayeler ayrılıkla ilgili hikayeler ayrılıkla denemeler yavru kuş flüt notaları Anne için mi daha zordur ayrılık, yahut evlât için mi? “ Hani bir kavak ağacı vardır Günün en durgun anlarında bile kıpırdar durur yaprakları İşte Türk Folklörü, kavak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
İstanbul’a geldi misyonerlikten vazgeçti Amerikalı misyoner hemşire Rhonda Vander Sluis, maneviyattan uzak ve şeytanın oyuncağı olmuş diye düşündüğü insanları “kurtarmak için Türkiye'ye gelmişti; ancak umduğunun tam tersi oldu Bağlandığım yeni Türk ailemden, en fazla altı ayda bir onları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt