Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pasta tabanı
- 2 ,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 140 gr bitter çikolata
- 200 gr tereyağı (Oda ısısında)
- 1 paket krema
- 200 gr bitter çikolata
- 30 gr beyaz çikolata
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü tencereye alalım.
- Üzerine şekerimizi nişastamızı ve kakaomuzu koyup yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaşan karışımının içine 140 gr bitter çikolatalı koyup karıştıralım.
- Ayrı bir sos tenceresinde kremamızı ve 200 gr çikolatamızı eriyene kadar karıştıralım ve birbirine birleştiren sonra ocaktan alalım.
- Oda sıcaklığında soğuyan pasta kremamızın içine oda sıcaklığındaki tereyağını koyup mikserle karıştıralım.
- Pasta tabanımızın altını uygun bir servis tabağına alalım ve kremamızın 3 de 1 irini ekleyelim ve yayalım.
- Üst taban pasta kekimizi koyalım ve kalan kremamızı dökelim ve her tarafına yayalım ve buzdolabına alıp en az 1 saat bekletelim.
- Soğumuş olan pastamızın üzerine ganajımızı dökelim ve üzerini beyaz çikolatayla süsleyelim.Afiyet olsun.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.