
Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya keki için;
- 3 adet yumurta( oda sıcaklığında olmalıdır)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz kremşanti
- Orman meyveli kremşanti
- 1.5 çay bardağı süt
- Pasta süsleri
- Vişne
- Vişnenin üzerine ise pasta jeli frambuaz aromalı
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, yumurtanın akına bir cimdik tuz atılır ,mikserle uygunca çırpılır.
- Farklı kapta sarısı ile şeker de çırpılır daha sonra sıcak su yağ katılır çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve unda eklenir yeterlice çırpılır.
- Yumurtanın akı miksersiz kaşıkla katılır yavaş yavaş karıştırılır.
- 170 derece de pişirilir.
- Kreması için tüm gereçler süte katılıp karıştırılır ocağa alınır pişen krema soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra kremşanti eklenir.
- Farklı kapta orman meyveli kremşanti süte katılıp mikserle çırpılır. (kremşantiye çay kaşının ucuyla kırmızı besin boyası koydum ben besin boyası koymadan evvel kremşantinin yarısını ayırdım üzerini ve alt kenarları süslemek için).
- Kek 3 e bölünür.
- Kek sütle ıslatılır birinci kata krema sürülür.
- İkinci ve üçüncü kata da birebir süreç yapılır kremşanti ile pasta kaplanır.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.