
Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet pasta tabanı
- 3 adet muz
- 500 gram çilek
- 1 paket oreo bisküvi
- 80 gram sütlü çikolata
- 1 paket sade krem şanti
- 4 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak pasta kreması ile başlıyoruz. Unu sütü bir tencereye alıp güzelce karışıyorsunuz sonra ise geriye kalan materyalleri koyup hepsini karıştırıp ocağın altını açıyorsunuz.
- Krema kaynayana kadar karıştırıyorsunuz. Göz göz olduktan sonra kıvamı katılaşana kadar ocakta duruyor.
- Sonra ise soğumaya bırakılıyor.
- Pasta tabanlarını süt ile az ıslatıyor çilek ve muzu küçük küçük doğuyoruz.
- Pasta kreması soğuduktan sonra birinci kata birazını döküyoruz.
- Sonra çilek ve muzu kremanın üstüne döküyoruz. Birebir süreci 2. Katta da uyguluyoruz.
- Üçüncü katta krema şanti’yi 1 bardak süt ile mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Kıvamı olduktan sonra pastanın bütün etrafına sürüyoruz.
- Sonra ise benmari metodu çikolatayı eriyoruz pastanın üstünü süslüyoruz.