
Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 paket hamur kabarta tozu
- 1 paket vanilya( 26 cm kalıp kullanılıyor margarinle yağlanıyor)
- 3 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yumurtanın sarısı
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
- Muz
- Çilek
- Frambuaz
- 1 paket kremşanti
- 1 buçuk çay bardağı soğuk süt
- Çikolata sos bitter
- Çikolata rendesi
- Makaron
- Pasta süsü kelebek
- File badem
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta şeker bir kapta 20 -25 dakika mikserle çırpalım.
- Un ve nişastayı hamur kabartma tozu ,vanilya ekleyim tekrar çırp yağlanmış 26 cm kalıp a dökülür
- 180 derece sıcaklıkta pişirilir
- Pasta krema ; süt ,un, nişasta, yumurta, şeker bir tencereye koyulur kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak pişirilir
- Vanilya, tereyağı ek edilir ocaktan alınır ılınınca 1 paket krema koyulur mikserle çırpılır
- Krem şanti; 1 buçuk çay bardağı soğuk süt, 1 paket krem şanti mikserle çırpılır dolaba koyulur,
- Pandispanya soğuyunca bıçak yahut pasta testeresiyle üçe bölünür sütle ıslatılır .
- Krema istediğiniz meyveyle hazırlanır birebir süreç ikinci katta tekrarlanır.
- En üs katıda koyup sütle ıslatılır kalan krema dış kısıma da sürülüp kelepçe takılıp dolap da 2 saat dinlendirilir.
- Sonra kremşantiyi sürülür çikolata sosla evvel dik sonra yatay çizgi çekilir.
- Makaronla pasta süsüyle süslenir bitter çikolata rendeleyip yanlarına yapıştırın file bademle de yapabilirsiniz