iltasyazilim
FD Üye
Yaş Pasta Tarifleri
ŞEFTALİLİ SOĞUK PASTA
80 gr bitter çikolata
5 yumurta, 2 şeftali
1 su bardağı pudraşeker
Yarım litre soğuk süt
400 ml krema
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 limonun suyu, bir tutam tuzlu
Sos için
1 litre süt, 1 yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı konyak
50 gr margarin
ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarına pudraşeker ek edip çırpın Bir diğer kapta yarım litre soğuk süte 400 ml kremayı ek edip karıştırın Yumurtaların aklarını bir kaseye alın Limon kabuğu, limon suyu ve bir parça tuzu ek edip çırpın Yumurta sarılı ve yumurta aklı karışımları büyük bir kapta karıştırın Kelepçeli kek kalıbına karışımın yarısını dökün Diğer yarısına eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın ve kalıba ekleyin Derin dondurucuda 4 saat bekletin Margarin hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın Kaynama noktasına gelene dek karıştırın Tencereyi ocaktan almadan anında önce margarini ekleyin Sosu tahta kaşıkla karıştırarak ılık hale getirin Soğuk pastayı servis tabağına alın Pasta üzerini şeftali dilimleriyle süsleyin ve sosuyla birlikte servis yapın
Kayısılı Pasta
Malzemeler :
2 adet çubuk tarçı
1 nehir kaşığı damla sakız ( dövülmüş)
150gr badem ( beyazlatılmış yarısı iyi kıyılmış )
1 su bardağı toz şeker
1 paket uno pastaban
½ kg kuru kayısı
4 su bardağı su
½ su bardağı su
Yapılış Şekli :
Kayısıları 4 su bardağı su ile ıslatıp bir gece bekletin Ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip kaynatın Tarçınları çıkartın , sürükleyici kayısılardan 10 adet ( donatmak için ) ve yarım suyundan ayırın Sıcak iken kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin Pasta tabağına 34 çorba kayısı püresi yayınlama Kekin bir katını üzerine koyup kayısı suyundan 56 kaşık keke serpin Üstüne kayısı püresinden 1 cm yayın kocaman kıyılmış bademi serpin ve kekin öteki parçasını üzerine kapatın Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp kalan kayısı püresi ile üstünü ve yanını kaplayın süsleyip püslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp pastanın üzerine dizin aralarını kalan bütün bademler ile süsleyin Şekeri yarım kadeh su ile şeker sararana değin kaynatın Sıcak iken pastanın üzerine dökerek kaplayın en düşük 34 saat buzdolabında bekletip servis yapın
Krep Pastası
Gerekli Malzemeler:
3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
12 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu
Yapılış Şekli :
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok eksik yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkünolduğuncaince bir kıvamda krepler hazırlanır Ben 20 adet krep hazırladım Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek tamamen çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini donatmak için bir nehir bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine bağlantı etmemesine uyarı edilmelidir Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır Kelebek içinyağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üstüne nehir kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur
Limonlu Bisküvili Pasta
Malzemeler:
1 yumurta
3 kaşık nişasta
2 limonun suyu ve kabuklarının ince rendesi
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 yemek yemek kaşığı değin tereyağ
2 paket petibör bisküvi
Dövülmüş fındık veya ceviz
Yapılış Şekli:
Orta doruk bir tencerede yumurtayı çırpın
Limon suyunu ve rendesini, şekeri ve nişastayı ilave edip ayrıntılarıyla karıştırın
Suyu ekleyip karıştırdıktan daha sonra ocağın altını açın Karıştırarak koyulaşana dek pişirin
Yağı koyarak bir taşım daha kaynatıp altını kapatın
Orta tepe bir tepsiye bir kat bisküvi bir kat limonlu kremadan koyup malzemeleri bitirin
Üstüne fındık ya da ceviz serpip soğuduktan sonradan servis yapın
Meyveli Miflöy Pasta
Meyveli Milföy Kulesi Malzemeler
2 isim milföy hamuru
3 yemek kaşığı krema
5 yemek yemek kaşığı krem şanti
2 yemek kaşığı çilek sos
yemek kaşığı toz şeker
14 kivi, muz, portakal, elma, nar
14 limon
1 dal taze nane
Meyveli Milföy Kulesi Tarifi
Öncelikle milföy hamurunun ortasını nehir bardağı veya kalıp yardımıyla dairesel bir şekilde alıyoruzkalan bölüme kalıp ya da bıçak yardımıyla kalp ya da başka bir şekil vererek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişiriyoruzÖteki taraftan sekerimizi tavada karamelize edip içine limon ve krema ilave ederek karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişiriyoruzbu karışımın içerisine meyvelerimizi de küp biçiminde doğrayarak adamakıllı karıştırıyoruzmilföylerimizi fırından alıp üst üste koyup içine hazırladığımız karışımın 34 ünü koyup üstüne krem şantimizi sıkıp geri kalan harcımızı üzerine ilave edip servise sunuyoruz
Böğürtlenli Pasta Tarifi
Pandispanya için
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
2,5 su bardağı süt
5 yemek yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase böğürtlen
Krem Şantili ara kat için
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata damlası
Yapılışı
Yumurta ile toz şekeri eriyene dek çırptıktan sonradan, un, kakao, sıvıyağ, kaynar su, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp 2426 cm`lik kek tenceresi tereyağ ile yağlanarak malzemeler dökülür 170 derecede fırının kapağı açılmadan 3035 dakika pişirilir
sonradan krem şantiye 1 kadeh süt ilave ederek mikserle çırpın
Pişirdiğiniz ve ılık hale gelmiş pandispanyayı üçe bölün
Kremayı malzemeleri topak kalmayacak şekilde karıştırınOcakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Ocaktan almadan tereyağı ekleyip eriyene değin karıştırın
Hazırlamış olduğunuz kremayı 1 kata sürün Üzerine böğürtlen serpiştirin
daha sonra 2 katı da üstüne yerleştirin Hazırladığınız krem şantinin yarısını 2katın üstüne sürün Krem şantinin üzerine de damla çikolataları serpin Pandispanyanın son katını da koyun ve kalan krem şantiyi pastanın üzerine sıvayın
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üstüne dökün, spatulayla düzeltin
Üzerini böğürtlenle süsleyip buzdolabında minimum 2 saat beklettikten sonradan servis yapın *
ŞEFTALİLİ SOĞUK PASTA
80 gr bitter çikolata
5 yumurta, 2 şeftali
1 su bardağı pudraşeker
Yarım litre soğuk süt
400 ml krema
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 limonun suyu, bir tutam tuzlu
Sos için
1 litre süt, 1 yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı konyak
50 gr margarin
ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarına pudraşeker ek edip çırpın Bir diğer kapta yarım litre soğuk süte 400 ml kremayı ek edip karıştırın Yumurtaların aklarını bir kaseye alın Limon kabuğu, limon suyu ve bir parça tuzu ek edip çırpın Yumurta sarılı ve yumurta aklı karışımları büyük bir kapta karıştırın Kelepçeli kek kalıbına karışımın yarısını dökün Diğer yarısına eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın ve kalıba ekleyin Derin dondurucuda 4 saat bekletin Margarin hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın Kaynama noktasına gelene dek karıştırın Tencereyi ocaktan almadan anında önce margarini ekleyin Sosu tahta kaşıkla karıştırarak ılık hale getirin Soğuk pastayı servis tabağına alın Pasta üzerini şeftali dilimleriyle süsleyin ve sosuyla birlikte servis yapın
Kayısılı Pasta
Malzemeler :
2 adet çubuk tarçı
1 nehir kaşığı damla sakız ( dövülmüş)
150gr badem ( beyazlatılmış yarısı iyi kıyılmış )
1 su bardağı toz şeker
1 paket uno pastaban
½ kg kuru kayısı
4 su bardağı su
½ su bardağı su
Yapılış Şekli :
Kayısıları 4 su bardağı su ile ıslatıp bir gece bekletin Ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip kaynatın Tarçınları çıkartın , sürükleyici kayısılardan 10 adet ( donatmak için ) ve yarım suyundan ayırın Sıcak iken kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin Pasta tabağına 34 çorba kayısı püresi yayınlama Kekin bir katını üzerine koyup kayısı suyundan 56 kaşık keke serpin Üstüne kayısı püresinden 1 cm yayın kocaman kıyılmış bademi serpin ve kekin öteki parçasını üzerine kapatın Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp kalan kayısı püresi ile üstünü ve yanını kaplayın süsleyip püslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp pastanın üzerine dizin aralarını kalan bütün bademler ile süsleyin Şekeri yarım kadeh su ile şeker sararana değin kaynatın Sıcak iken pastanın üzerine dökerek kaplayın en düşük 34 saat buzdolabında bekletip servis yapın
Krep Pastası
Gerekli Malzemeler:
3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
12 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu
Yapılış Şekli :
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok eksik yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkünolduğuncaince bir kıvamda krepler hazırlanır Ben 20 adet krep hazırladım Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek tamamen çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini donatmak için bir nehir bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine bağlantı etmemesine uyarı edilmelidir Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır Kelebek içinyağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üstüne nehir kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur
Limonlu Bisküvili Pasta
Malzemeler:
1 yumurta
3 kaşık nişasta
2 limonun suyu ve kabuklarının ince rendesi
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 yemek yemek kaşığı değin tereyağ
2 paket petibör bisküvi
Dövülmüş fındık veya ceviz
Yapılış Şekli:
Orta doruk bir tencerede yumurtayı çırpın
Limon suyunu ve rendesini, şekeri ve nişastayı ilave edip ayrıntılarıyla karıştırın
Suyu ekleyip karıştırdıktan daha sonra ocağın altını açın Karıştırarak koyulaşana dek pişirin
Yağı koyarak bir taşım daha kaynatıp altını kapatın
Orta tepe bir tepsiye bir kat bisküvi bir kat limonlu kremadan koyup malzemeleri bitirin
Üstüne fındık ya da ceviz serpip soğuduktan sonradan servis yapın
Meyveli Miflöy Pasta
Meyveli Milföy Kulesi Malzemeler
2 isim milföy hamuru
3 yemek kaşığı krema
5 yemek yemek kaşığı krem şanti
2 yemek kaşığı çilek sos
yemek kaşığı toz şeker
14 kivi, muz, portakal, elma, nar
14 limon
1 dal taze nane
Meyveli Milföy Kulesi Tarifi
Öncelikle milföy hamurunun ortasını nehir bardağı veya kalıp yardımıyla dairesel bir şekilde alıyoruzkalan bölüme kalıp ya da bıçak yardımıyla kalp ya da başka bir şekil vererek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişiriyoruzÖteki taraftan sekerimizi tavada karamelize edip içine limon ve krema ilave ederek karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişiriyoruzbu karışımın içerisine meyvelerimizi de küp biçiminde doğrayarak adamakıllı karıştırıyoruzmilföylerimizi fırından alıp üst üste koyup içine hazırladığımız karışımın 34 ünü koyup üstüne krem şantimizi sıkıp geri kalan harcımızı üzerine ilave edip servise sunuyoruz
Böğürtlenli Pasta Tarifi
Pandispanya için
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
2,5 su bardağı süt
5 yemek yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase böğürtlen
Krem Şantili ara kat için
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata damlası
Yapılışı
Yumurta ile toz şekeri eriyene dek çırptıktan sonradan, un, kakao, sıvıyağ, kaynar su, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp 2426 cm`lik kek tenceresi tereyağ ile yağlanarak malzemeler dökülür 170 derecede fırının kapağı açılmadan 3035 dakika pişirilir
sonradan krem şantiye 1 kadeh süt ilave ederek mikserle çırpın
Pişirdiğiniz ve ılık hale gelmiş pandispanyayı üçe bölün
Kremayı malzemeleri topak kalmayacak şekilde karıştırınOcakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Ocaktan almadan tereyağı ekleyip eriyene değin karıştırın
Hazırlamış olduğunuz kremayı 1 kata sürün Üzerine böğürtlen serpiştirin
daha sonra 2 katı da üstüne yerleştirin Hazırladığınız krem şantinin yarısını 2katın üstüne sürün Krem şantinin üzerine de damla çikolataları serpin Pandispanyanın son katını da koyun ve kalan krem şantiyi pastanın üzerine sıvayın
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üstüne dökün, spatulayla düzeltin
Üzerini böğürtlenle süsleyip buzdolabında minimum 2 saat beklettikten sonradan servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.