iltasyazilim
FD Üye
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı yarma
*2 litre su (yarmayı haşlarken)
*1 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*0, 5 litre kaynar su (yoğurdu sulandırmak için)
*12 bardak et suyu (yoksa şart değil)
*3 tatlı kaşığı tereyağı
*2 tatlı kaşığı nane
*2 tatlı kaşığı tuz
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Ben yoğurt çorbasını en çok yarma ile severim Yarma aşure için kullandığımız buğdaydır Yoğurt çorbası yarma ile çok lezzetli ve pirinç yerine kullanınca daha sağlıklı oluyor Sizinde denemenizi tavsiye ederim
Gelelim tarifimize
Geceden ıslattığımız yarmaları su ile düdüklü tencerede yarım saat haşlıyoruz
Bi kapta yoğurdumuzu, unumuzu ve yumurtamızı karıştırıyoruz, karışımı kaynar su ile açıyoruz Kaynar su kullanmamın nedeni, daha sonra yoğurdu pişmiş yarmalarla birleştirirken yoğurdun kesilme riskini en aza indirmektir
Yoğurt karışımını düdüklüye döküp yarmalarla karıştırıyoruz Benim bir bardak dondurulmuş et suyum da vardı onu da kattım Siz istemiyorsanız kullanmayabilirsiniz Eğer yarmalarınız çok fazla su çekip çorbanızın suyu azaldıysa kaynamış su ekleyebilirsiniz
Şimdi çorbamızı kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra tuzunu atıyoruz
Sosluğumuzda ise tereyağını eritip, nanemizide biraz kavuruyoruz Tereyağnanemizi de çorbaya döküp karıştırıyoruz Tenceremizin kapağını çorbamız sıcakken kapatmayalım, kesilme yapabilir Siz dilerseniz tereyağına pul biberde katabilirsiniz Benim kızımda yiyeceği için ben katmadım Deneyeceklere kolay gelsin, afiyet olsun
*1, 5 su bardağı yarma
*2 litre su (yarmayı haşlarken)
*1 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*0, 5 litre kaynar su (yoğurdu sulandırmak için)
*12 bardak et suyu (yoksa şart değil)
*3 tatlı kaşığı tereyağı
*2 tatlı kaşığı nane
*2 tatlı kaşığı tuz
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Ben yoğurt çorbasını en çok yarma ile severim Yarma aşure için kullandığımız buğdaydır Yoğurt çorbası yarma ile çok lezzetli ve pirinç yerine kullanınca daha sağlıklı oluyor Sizinde denemenizi tavsiye ederim
Gelelim tarifimize
Geceden ıslattığımız yarmaları su ile düdüklü tencerede yarım saat haşlıyoruz
Bi kapta yoğurdumuzu, unumuzu ve yumurtamızı karıştırıyoruz, karışımı kaynar su ile açıyoruz Kaynar su kullanmamın nedeni, daha sonra yoğurdu pişmiş yarmalarla birleştirirken yoğurdun kesilme riskini en aza indirmektir
Yoğurt karışımını düdüklüye döküp yarmalarla karıştırıyoruz Benim bir bardak dondurulmuş et suyum da vardı onu da kattım Siz istemiyorsanız kullanmayabilirsiniz Eğer yarmalarınız çok fazla su çekip çorbanızın suyu azaldıysa kaynamış su ekleyebilirsiniz
Şimdi çorbamızı kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra tuzunu atıyoruz
Sosluğumuzda ise tereyağını eritip, nanemizide biraz kavuruyoruz Tereyağnanemizi de çorbaya döküp karıştırıyoruz Tenceremizin kapağını çorbamız sıcakken kapatmayalım, kesilme yapabilir Siz dilerseniz tereyağına pul biberde katabilirsiniz Benim kızımda yiyeceği için ben katmadım Deneyeceklere kolay gelsin, afiyet olsun