Yarma Ve Reyhan Baharatlı Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yarma ( Haşlanmış )
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 bağ maydanozun yarısı
- 1 yemek kaşığı reyhan
- Nane karabiber kimyon kırmızı toz biber
- 1 orta uzunluk yapraklı lahana
Yarma Ve Reyhan Baharatlı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- 1 su bardağı haşlanmış yarmayı ve yıkadığımız pirinci karıştırıyoruz.
- Soğanları ince kıyıyoruz ve bütün gereçleri karıştırıp ağzını kapatıp biraz dinlendirilir.
- Lahananın yapraklarını yırtmadan almak için kök kısmını keserek kaynar suya batırıp tek tek yapraklarını alabilirsiniz.
- Böylelikle daha çok dolma elde etmiş olursunuz haşlanan yaprakları süzgecin üstünde suyunu alıyoruz.
- Daha sonra yapraklardan isdediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz ve iç harcından koyup üzüm yaprağı üzere sarıyoruz.
- Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine kesinlikle yarım çay bardağı sıvı yağ döküyoruz bu çok değerli lezzeti için.
- Bir tatlı kaşığı tuz ekiyoruz ve üzeri örtecek kadar kaynar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.