Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yarın bir seçim yapılsa barajı geçerler mi?

Yarın bir seçim yapılsa barajı geçerler mi?
0
62

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
Takan%2DBabacan%2DIngiltere%2Dde%2Dbazi%2Dgorusmeler%2Dyapti%2DIstanbul%2Dda%2Dsanayicilerle%2Dtoplanti%2Dyapti%2D219494%2Ejpg

Anket şirketi Konsensus Araştırma'nın Lideri Murat Sarı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Devlet Bakanı Ali Babacan önderliğinde kurulacağı belirtilen partilere ait değerlendirmede bulundu. “Birleşirler mi bilemiyoruz natürel bu siyaset, ancak farklı başka parti kurarlarsa başka farklı yok olur giderler” açıklamasında bulundu.

AKP’nin kurucu üyeliğinden istifa ederek yeni parti çalışmalarına başlayan Ali Babacan ve birkaç vilayette konferanslar vererek AKP’nin siyasetlerini eleştiren Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı söz edilen partilerin toplumdaki karşılıklarının ne olacağı da merak ediliyor.

Yeniçağ'dan Tolgahan Karaoğlu'na konuşan Konsensus Araştırma Şirketi Lideri Murat Sarı, Babacan ve Davutoğlu tarafından kurulacağı beklenen partilerin toplumda karşılığının nasıl olacağına dair açıklamalarda bulundu.

"Yüzde 3’lerde, yüzde 4’lerde kalacağını düşünüyorum"

Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı partilerle ilgili şimdi rastgele bir araştırma yapmadıklarını söz eden Murat Sarı, makul bir oranda AK Parti’den ve CHP dahil öbür partilerden oy alabileceklerini fakat bu oy oranının kâfi oranda olmayacağını söyledi. Sarı, “Şu kademede oylarının çok düşük seviyede kalırlar üzere görünüyor. Bu yılın sonunda ya da önümüzdeki sene bir seçim yapılsa yüzde 3’lerde, 4’lerde kalacaklarını düşünüyorum. Çok yüksek bir oy alacaklarını zannetmiyorum. Doğal bekleyip görmek lazım zira konjonktür çok süratli değişiyor. Bundan sonraki süreçte neler olacağını kestirmek zor” sözlerini kullandı.

Sarı, Davutoğlu ve Babacan’ın kamuoyunda istedikleri seviyede gündem oluşturamadıkları için geri çekildiklerini tabir ederek “Şu etapta bekleyip görmek lazım diye düşünüyorum” dedi.

“Ayrı parti kurarlarsa farklı başka yok olur giderler”

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan birlikte hareket edecek üzere görünmediklerine dikkat çeken Murat Sarı, “Çünkü biliyorsunuz. Ali Babacan ve Abdullah Gül birlikte hareket ediyor. Abdullah Gül Dışişleri Bakanı idi, Ali Babacan bir orta Dışişleri Bakanlığı yaptı.

Ahmet Davutoğlu da Dışişleri Bakanlığı yapmıştı. Bunlar en azından muhakkak hususlarda farklı görüşleri olan siyasetçiler. Birleşirler mi bilemiyoruz alışılmış bu siyaset, ancak başka farklı parti kurarlarsa başka farklı yok olur giderler” açıklamasında bulundu.

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt