iltasyazilim
FD Üye
Kuran'da yaratıcının bilgisi yönünde nasıl açıklamalar vardır?Benim merak ettiğim şuHepimiz yaratıcı herşeyi bilen ve herşeyin hakimidir diyoruz ve Kuran'da da böyle geçiyorAma yaratıcı ilim olarak mı herşeyi biliyor?Yani fizik,kimya,tıp,biyoloji,matematik,astronomi,jeolo ji,botanik ve bütün bilimler Yani kendisi yarattığı ve tek sahibi olduğu için maddenin yapısı,oluşumu,evrenin ve dünyanın oluşumu,hücrenin yapısı,atom,molekül veya hastalıkların oluşumu,tedavisi veya enerjinin oluşumu,yani akla gelecek bilimsel olarak bilinen ve bilinmeyen ne varsa bunları mı biliyor?Yoksa henüz doğmamış 100 yıl sonra dünyaya gelecek insanların kim olduğunu,ne iş yapacaklarını,kiminle evleneceklerini,ne kadar yaşayacaklarını,kaç çocukları olacağını,hangi yanlışları yapacaklarını veya kimlere iyilik yapacaklarını,hangi emirlerine uyup hangi emirlerine uymayacaklarını,günlük hayatlarında ne zaman başlarını kaşıyacaklarını,saçını tarayacaklarını,esneyeceklerini,öksüreceklerini veya hangi televizyon kanalında hangi gün hangi programı izleyeceklerini,ne zaman kanal değiştireceklerini,ne zaman ayağa kalkıp ne zaman oturacaklarını,gün içinde kimlerle ve ne hakkında konuşacaklarını,kaç adet sigara içeceklerini,kaç bardak su içeceklerini,hangi maçlara gideceklerini,tatile nereye gideceklerini,ya da bir sivrisineğin nerelerde uçacağını,kimleri ısıracağını,kimin tarafından öldürüleceğini vb gibi herşeyi biliyor mu?
Allah'ın ilmine kimse karşı çıkamazÇünkü o bu dünyadaki herşeyi yaratmış ve bir düzen kurmuşturBu yüzden bütün bilimlerin sahibi olarak bilmediği herhangi bir ilim yokturAma ben diyorum ki yaratıcı da ikinci kısımda yazdığım türden yarattığı canlıların davranışlarını,tepkilerini,hareketlerini,kimlerin ne zaman günah işleyeceklerini,kimlerin istediği gibi yaşayacaklarını,kimlerin dünya ve ahiret hayatı için doğru veya yanlış yaşayacaklarını vb gibi durumları bilmiyor,ne yapacaklarını merakla izliyor ve değerlendiriyor?Zaten bilinmezlik olmasa herşeyi başından bilse yaratmanın ne anlamı kalır ki?O mükemmel bir düzen kurmuştur ve bu düzen içinde kullarını sınav etmektedir ve sınavın sonucunuda ancak gördükten,duyduktan ve değerlendirmesini yaptıktan sonra verebilir
Bu konuda gerçekten bilgisi olanlar,doğru bilenler,ayetlerden açıklamalarla,kanıtlarla cevaplayabilenler cevap yazarsa memnun olurum
Allah'ın ilmine kimse karşı çıkamazÇünkü o bu dünyadaki herşeyi yaratmış ve bir düzen kurmuşturBu yüzden bütün bilimlerin sahibi olarak bilmediği herhangi bir ilim yokturAma ben diyorum ki yaratıcı da ikinci kısımda yazdığım türden yarattığı canlıların davranışlarını,tepkilerini,hareketlerini,kimlerin ne zaman günah işleyeceklerini,kimlerin istediği gibi yaşayacaklarını,kimlerin dünya ve ahiret hayatı için doğru veya yanlış yaşayacaklarını vb gibi durumları bilmiyor,ne yapacaklarını merakla izliyor ve değerlendiriyor?Zaten bilinmezlik olmasa herşeyi başından bilse yaratmanın ne anlamı kalır ki?O mükemmel bir düzen kurmuştur ve bu düzen içinde kullarını sınav etmektedir ve sınavın sonucunuda ancak gördükten,duyduktan ve değerlendirmesini yaptıktan sonra verebilir
Bu konuda gerçekten bilgisi olanlar,doğru bilenler,ayetlerden açıklamalarla,kanıtlarla cevaplayabilenler cevap yazarsa memnun olurum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.