Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarması

Yaprak Sarması
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yaprak-sarmasi.jpg

Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg pirinç
  • 4 büyük soğan
  • 4 büyük domates rendesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım demek taze nane
  • 200 adet asma yaprağı

Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yaprakları kısa bir müddet kaynar suya batırın kenara alın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  3. Pirinci yıkayıp tencereye ek edip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  4. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Tuz, karabiber koyup karıştırın.
  6. Yeşillikler ve kuru baharatlar eklenip karıştırılıp ocak kapatılır.
  7. Ocak kapalıyken 1 su bardağı su ekleyip karıştırıp 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  8. Dinlenen iç materyal haşlanan yapraklara sarılır.
  9. Tencereye dizilen sarmalar üzerine zeytinyağı ve 1 su bardağı su ekleyip üzerine tabak kapatarak kısık ateşte yarım saat pişirilir.
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt