iltasyazilim
FD Üye
Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler İçi için malzemeler;
*1 iri soğan, sıçan dişi doğranmış
*250 g kıyma
*1 er buçuk çay bardağı, bulgur, kırmızı mercimek ve yulaf ezmesi
*Tuz, kırmızı ve karabiber
*Ve tabi ki bir iki dakika haşlanmış ve soğuk su ile şoklanmış üzüm yaprağı
Sarımsaklı yoğurt için;
*1 büyük kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*Tuz
Salça sosu için;
*Dolu dolu 1 yemek kaşığı salça
*Kırmızı biber
Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirteyim Bu tarif şimdiye kadar yediğiniz sarmalardan farklı ve iddia ediyorum bir o kadar sağlıklı ve leziz Mutlaka denemelisiniz
İçi için;
Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı katıp suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun Bulgur, kırmızı mercimek ve yulaf ezmesini katıp karıştırın Tuz, kırmızı ve karabiberi ekleyin 1 su bardağı kaynar suyu ekleyip karıştırın Altını ve tavanın kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin
Yaprakları sarın Dikine düdüklü tencereye dizin Üzerlerine
*1 iri soğan, sıçan dişi doğranmış
*250 g kıyma
*1 er buçuk çay bardağı, bulgur, kırmızı mercimek ve yulaf ezmesi
*Tuz, kırmızı ve karabiber
*Ve tabi ki bir iki dakika haşlanmış ve soğuk su ile şoklanmış üzüm yaprağı
Sarımsaklı yoğurt için;
*1 büyük kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*Tuz
Salça sosu için;
*Dolu dolu 1 yemek kaşığı salça
*Kırmızı biber
Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirteyim Bu tarif şimdiye kadar yediğiniz sarmalardan farklı ve iddia ediyorum bir o kadar sağlıklı ve leziz Mutlaka denemelisiniz
İçi için;
Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı katıp suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun Bulgur, kırmızı mercimek ve yulaf ezmesini katıp karıştırın Tuz, kırmızı ve karabiberi ekleyin 1 su bardağı kaynar suyu ekleyip karıştırın Altını ve tavanın kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin
Yaprakları sarın Dikine düdüklü tencereye dizin Üzerlerine