Yaprak Sarması Tarifi Resimli
Resimli Yaprak Sarması Tarifi
Yaprak Sarması Tarifi
imagesyapraksarmasitarifiresimli5ad43944854a6
Yaprak sarması malzemeleri
Yarım kilo asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinc
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 cay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 cay kaşığı kuru nane
Yarım bağ maydanoz
3 adet orta boy domates
Yarım su bardağı sıvı yağ
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salcası
1 kahve fincanı nar ekşisi
Uzeri icin;
Yarım yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaprak sarması tarifi
Oncelikle asma yaprakları haşlanır Bulgurlar ve pirincler yıkanır Doğrancak olan malzemeler doğranarak tum malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları haric) Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız ic konularak sarılır Sarılan sarmaları tencereye aşağıdaki resimdeki gibi duzenli bir şekilde dizilir Tencereye 3 bardak kaynar su dokulerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir
Uzerine dokulecek sosu isterseniz yapmayabilirsiniz ama yaparsanız daha lezzetli olur
Uzeri icin yazan malzemelerin hepsini tavada kızartın ve sarmaların pişmesine 10 dakika kala yani pişme suresinin 50 dakikasında sosu sarmaların uzerine yayarak dokun Pişmeye devam eden sarmaları 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ardından servis yapın
Resimli Yaprak Sarması Tarifi
Yaprak Sarması Tarifi
imagesyapraksarmasitarifiresimli5ad43944854a6
Yaprak sarması malzemeleri
Yarım kilo asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinc
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 cay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 cay kaşığı kuru nane
Yarım bağ maydanoz
3 adet orta boy domates
Yarım su bardağı sıvı yağ
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salcası
1 kahve fincanı nar ekşisi
Uzeri icin;
Yarım yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaprak sarması tarifi
Oncelikle asma yaprakları haşlanır Bulgurlar ve pirincler yıkanır Doğrancak olan malzemeler doğranarak tum malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları haric) Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız ic konularak sarılır Sarılan sarmaları tencereye aşağıdaki resimdeki gibi duzenli bir şekilde dizilir Tencereye 3 bardak kaynar su dokulerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir
Uzerine dokulecek sosu isterseniz yapmayabilirsiniz ama yaparsanız daha lezzetli olur
Uzeri icin yazan malzemelerin hepsini tavada kızartın ve sarmaların pişmesine 10 dakika kala yani pişme suresinin 50 dakikasında sosu sarmaların uzerine yayarak dokun Pişmeye devam eden sarmaları 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ardından servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.