Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma
0
48

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 2-3 su bardağı pirinç
  • 500-750 gram ortası yaprak
  • 50-100 gram orta yağılı kıyma
  • 1 adet soğan ( ufak kup kıyım )
  • 1 adet sivri biber ( ufak kıyım )
  • 1 adet domates ( ufak kıyım )
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1.5 yemek kaşığı margarin
  • Yarim çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Üzerini geçinceye kadar su
  • Tuz

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçleri bir kaseye alalım.
  2. Soğanı,biberi,domatesi,maydanozu doğrayıp ekleyelim.
  3. Kıymayı,baharatları,salçayı ve margarin ile sıvı yağıda ekleyip yoğuralım.
  4. Bütün materyallerimizi güzelce karıştıralım.
  5. Hazırladığımız harç ile yapraklarımızı saralım.
  6. Sos gereçlerimizi bir kapta karıştıralım.
  7. Sarmalarımızın üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  8. Üzerine tabak kapatalım.
  9. Suyumuz kaynayınca altı kısık ve denetimli formda pişirelim.Afiyet olsun.

Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt