Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık 2-3 su bardağı pirinç
- 500-750 gram ortası yaprak
- 50-100 gram orta yağılı kıyma
- 1 adet soğan ( ufak kup kıyım )
- 1 adet sivri biber ( ufak kıyım )
- 1 adet domates ( ufak kıyım )
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1.5 yemek kaşığı margarin
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Üzerini geçinceye kadar su
- Tuz
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri bir kaseye alalım.
- Soğanı,biberi,domatesi,maydanozu doğrayıp ekleyelim.
- Kıymayı,baharatları,salçayı ve margarin ile sıvı yağıda ekleyip yoğuralım.
- Bütün materyallerimizi güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız harç ile yapraklarımızı saralım.
- Sos gereçlerimizi bir kapta karıştıralım.
- Sarmalarımızın üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
- Üzerine tabak kapatalım.
- Suyumuz kaynayınca altı kısık ve denetimli formda pişirelim.Afiyet olsun.
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.