Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma (Kıymalı)

Yaprak Sarma (Kıymalı)
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yaprak-sarma-kiymali.jpg

Yaprak Sarma (Kıymalı) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığından az tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kahvaltılık sos
  • Dana kıyma
  • Üzüm yaprağı

Yaprak Sarma (Kıymalı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel kıymayı tavada kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra pirinç salça soğan maydanoz tuz sıvı yağı zeytinyağı kahvaltılık sosu pişirdiğimiz dana kıymayı nar ekşisini derin bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Yaprakların saplarını koparın tencerenin tabanına dizin daha sonra yapraklara iç harçtan koyarak sarın.
  3. Kalın damarlı büyük olan yaprakları ortadan iki kesime ayırıp damarı çıkararak sarın ve tencereye dizin.
  4. Sarma süreci bittikten sonra tencereyi ocağa koyup sarmaların uzunluğunu aşmayacak formda üzerine bir ölçü kaynar su döktükten sonra pişiriyoruz.
 
858,505Konular
982,714Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt