
Yaprak Sarma (Kıymalı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığından az tuz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık sos
- Dana kıyma
- Üzüm yaprağı
Yaprak Sarma (Kıymalı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kıymayı tavada kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra pirinç salça soğan maydanoz tuz sıvı yağı zeytinyağı kahvaltılık sosu pişirdiğimiz dana kıymayı nar ekşisini derin bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Yaprakların saplarını koparın tencerenin tabanına dizin daha sonra yapraklara iç harçtan koyarak sarın.
- Kalın damarlı büyük olan yaprakları ortadan iki kesime ayırıp damarı çıkararak sarın ve tencereye dizin.
- Sarma süreci bittikten sonra tencereyi ocağa koyup sarmaların uzunluğunu aşmayacak formda üzerine bir ölçü kaynar su döktükten sonra pişiriyoruz.