
Yaprak Dürüm Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo dondurulmuş dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Közlemek için domates biber
Yaprak Dürüm Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dondurulmuş dana etini oda sıcaklığında bir müddet bekletip bıçak yardımıyla ince ince doğrayalım.
- Kapaklı yayvan bir tencerede su eklemeden eti suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim.
- Ardından ocağın altını kısıp ara ara 1 çay bardağı suyumuzdan ekleyerek pişirelim.
- Etimiz yumuşayınca tereyağını ekleyelim.
- En son tuzunu ve kekiğini ilave edip karıştıralım.
- Yanına domates ve biber közleyelim. Yanına yeşil salata ve soğan salatası ile lavaş içerisine sarıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.