Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yapma dedikçe yapılanlar.

yapma dedikçe yapılanlar.
0
222

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
yapma dedikçe yapılanlar Küçüklüğümden bu yandan yapma denilen herşeyi yaptım Hala daha devam ediyorum yapmaya Yaşamakgüzel bir deneyim büyükler için, fakat yaşamış birey çocukları olmadığında… Bazen tutamıyor karşınızdaki insan kendisini ve işte o vakit devreye giriyor; Yapma çocuğum!, Hatalı yoldasın!, Ben yaptım sen yapma!gibi geveze söylendiğinde abuk subuk olduğuna inandığım, yeri geldiğinde de insana Keşkededirtebilecek dek realist kelimeler Böylece sevmesek de bu kelimelerle birbirimizi, bir ömür onlarla geçiyor ve dinmek zorunda… Elden ne gelir? Büyükler defalarca büyük, küçükler her zaman minik Değişen hiçbir şey yok Tek ayrım: verilen öğütlerin her yıl değişmesi… Bir yaşından itibaren, Yemeğini ye, matem, susgibi kelimelerle başlayan öğütler, ölene kadar devam ediyor İşin en komik, acayip ve bazı konularda da acı verici yanı ise insanların etrafındakileri yapma' lara boğup, tüm yapma dediklerini kendilerinin yapmaları Kim ne düşünüyor, bilmiyorum, ama hiç yargı vermiyorum böylelerine! Hatta ara sıra o kadar durumlar oluyor fakat, sonunda fena birşey olcağını bilse bile insan, yapmak ve bakmak istiyor Yani en azından ben öyle istiyorum Etrafımda birileri bana yapmadedikçe, daha fazla yapasım geliyor… Yaşayıp bakmak istiyorum… Böyle böyle alışacağım hayatın acı ya da tatlı süprizlerine Bir Takım şeyleri, sonunda pişman olcağımı bilsem bile gerçekleştirmek istiyorum, yapıyorum da ama çoğunlukla bana yapmadiyenler haklı çıkıyor! Örneğin sigara: kullanım yaşının ononbir'lere düştüğü, herkes göre içilen ama bırakılmak istenen( bir türlü de bırakılmayan) aslında kötü birşey Içilen her sigaranın hayatınızdan on beş dakika aldığını mahsus içiyorsunuz, başladığınız için pişman oluyorsunuz, Çok lanet birşey bu sigara, nefret ediyorum, ııııyy… diyorsunuz lakin adamak için de hiçbir şey yapmıyorsunuz Küçükken, evde her bulduğum sigarayı kırıp camdan aşağı fırlatıyordum… Lakin bir dönem elime sigara almayı denediğimi de hatırlıyorum Gerçekte pişmanlık verici, acı bir şart… Ama biz, tüm gençlerin büyükler göre, Sakın başlangıç!, Yakalarsam parçalarım!gibi cümlelerle uyarıldığı lakin bu cümleyi her sarf edenin kendisinin de sigara içtiği bir ülkede yaşıyoruz Hani defalarca derler ya, çocuklar neyi gördüyse onu misal alırdiye, tıpkı o kadar! Madem sigara içmemi istemiyorsunsen de içmeyeceksin! Madem oraya gitmemi istemiyosun, zamanında sen de gitmeyecektin! Madem saygı görmek istiyorsun, sen de saygı göstereceksin!  

858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt