Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yapımı Kolay (Muhacir Böreği)

Yapımı Kolay (Muhacir Böreği)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
yapimi-kolay-muhacir-boregi.jpg

Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 ,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • Un
İçi için
  • Yazdan kuruttuğumuz kabak
  • 3 adet soğan orta boy
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates sos
  • Tuz pul biber kimyon
  • Tuz
Arası için
  • Sıvı yağ

Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su tuz güzelce karıştıralım.
  2. Sonra unumuzu ek edelim mayayı da ek ettikten sonra elimize yapışmayacak formda bir hamur elde edelim.
  3. 10- 15 dakika dinlendirelim.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 9 beze hazırlayalım.
  5. 9 vücudu 7 adedini servis tabağı büyüklüğünde açalım her birine sıvı yağ sürdükten sonra üst üste koyalım
  6. En üstte geleceğe sıvı yağ sürmeyin.
  7. Sonra bu üst üste koyduğumuz 7 adet hamuru tepsi büyüklüğünde açalım tepsimize alalım açtığımız hamuru.
  8. Arası için hamurumuz mayalanırken kuru kabaklarımızı haşlayalım.
  9. 3 adet soğanı rondoda çekelim.
  10. Yarım çay bardağı zeytinyağı da kavuralım.
  11. Biraz kavrulduktan sonra kırmızı biberi ek edip haşlamış olduğumuz kuru kabakları ek edip biraz çevrildikten sonra domates yazdan yaptığımız domates sosu ek edip tuz pulbiber kimyon ağız tadınıza nazaran ek edip ağzını kapatalım.
  12. Solmuş olan iç harcımızı hamurumuzun üzerine güzelce yayalım.
  13. Kalan 2 adet bezemizii de servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  14. Yağlayalım iki kat halinde açıp harcımızı üzerine kapatalım yapmış olduğumuz böreğin üzerine bir kaşık yoğurt bir kaşık sıvı yağı çırpıp sürelim. Not kesmeden pişirirseniz böreği niz daha lezzetli olur.
  15. 200 derecede bir şey ne kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra üzerine elinizde çok hafif su eklerseniz böreğiniz daha çıtır çıtır olur deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yapımı Kolay (Muhacir Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muhacir Böreği Dızmana Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 adet yumurta akı (Sarısı sosu için ayrılır)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı şeker1 paket kurumaya6 su bardağı un Sosu için; Yarım su bardağı tereyağı1 yumurta ve 1 yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Kırma Muhacir Böreği (Çok Ekonomik) Tarifi İçin Malzemeler 5 adet hazır yufka100 gram lor peyniri ya da beyaz peynir1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 şişe maden suyu1 paket kabartma tozuYarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı Kırma Muhacir Böreği (Çok Ekonomik) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller 1 kilo un1 avuç tuz2 buçuk su bardağı ılık su3 yemek kaşığı tereyağYarım su bardağı sıvı yağ İç gereci ; Yarım kilo pırasa1 adet büyük uzunluk soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 adet yumurta Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı Birinci olarak unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz3,5 su bardağı su İç materyali için; 600 gram kıyma7 adet orta uzunluk kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Muhacir Klasiği Kapama Tanımı İçin Gereçler Tavuk baget1 adet soğanKarabiberPul biberKimyonTuz2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı sıvı yağ Muhacir Klasiği Kapama Tanımı Yapılışı Öncelikle geniş bi tencereye soğanı rendeleyin, içerisine bagetleri koyun (Ben derilerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt