Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yanlış Beslenme Kansere Yol açıyor

Yanlış Beslenme Kansere Yol açıyor

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hatalı Gıda Kansere Yol açıyor


Amerikada yapılan tıbbi incelemeler, Diyet ve besin etkenlerinin bütün kanserlerde yüzde 70, kanserden ölümlerde ise yüzde 35 oranında etkin olduğunu gösteriyor Kanser riskini azaltmanın en kayda değer ve basit yolu ise diyete dikkat etmekten geçiyor

Çalışmalar, kanser olgularının yüzde 80ini çevresel etkenlere bağlarken, bu etkenlerin arasında besin kayda değer bir yer tutuyor kadınlarda görülen tümörlerin yüzde 50si, erkeklerde görülenlerin ise yüzde 30unun beslenmeye bağlı olduğu açıklama ediliyor Uzmanlar, dengelenmiş beslenmeye ve beslenme çeşitliliğine dikkat edilmesini önerirken, alınan yağların günlük toplam kalorinin yüzde 30unu geçmemesi gerektiği belirtiliyor Keza alınan dolu yağ oranının günlük toplam kalorinin yüzde 20sini aşmaması gerektiği çünkü, dolu yağın fazla olmasının göğüs, rahim ağzı, yumurtalık, bağırsak ve rektum kanserlerine yol açtığı kaydediliyor Doymamış yağ asidi taşıyan kolesterolsüz yağların seçilmesini isteyen uzmanlar, fazla düşük kolesterol seviyelerinin de kalın bağırsak kanserlerine yol açabileceğini düşünerek, hiçbir zaman aşırıya kaçılmaması konusunda uyarıyor Pozitif yağlı kırmızı etler yerine tavuk ve balık etinin tercih edilmesini öneren uzmanlar, kızartma yerine haşlama ve buharla pişirme yöntemlerinin kullanılmasını ısrarla vurguluyor Böylece alınan yağ miktarı azalırken, yanmış yağın kanserojen etkilerinden korunmuş olunuyor

PROTEİN AZI DA FAZLASI DA KANSER RİSKİ DOĞURUYOR
Sağlıklı bir yetişkinin beden ağırlığının her kilogramı için günlük ortalama 1 gram Protein alınmasının önemine uyarı çeken uzmanlar, Günlük besin miktarımızın yüzde 15ini proteinli besinler oluşturmalı Fazla protein alımı meme, rahim, bağırsak, pankreas ve böbrek tümörlerinin gelişimini kolaylaştırır bu nedenle sürekli kırmızı et yiyen kişilerin kanser olma riski ayda bir defa kırmızı et yiyenlere kadar 25 kat fazladıruyarılarında bulunuyor Fakat protein yetersizliği de Tlenfositlerinin faaliyetlerini yavaşlatarak bağışıklık sistemini bozduğu için kanserlerin daha ivedi ilerlemesine sebep olduğu ifade ediliyor Aşırıya kaçmadan tatmin edici protein alımına dikkat etmek gerektiğini söyleyen uzmanlar, Protein gereksinimini karşılamak için kırmızı et yerine balık, tavuk, hindi seçim edilmelidir Tavuk ve hindinin pozitif yağ içeren derisi yenmemelidirdiyor Uzmanlara tarafından; günlük beslenme miktarının sıradan yüzde 60ını karbonhidratlar ve doğada yer alan şekerler oluşturmalı Arıtılmış ve operasyon görmüş şeker tüketimi olabildiğince azaltılmalı bununla beraber fazla tuzdan da sakınmak yük taşıyor Tuzun Mide Kanserine sebep olabileceği bilinirken, tuzlayıp saklama (turşu, salamura vs) yerine dondurarak gizleme yöntemini seçim edilmesi gerektiği belirtiliyor Yapılan araştırmalar dondurarak gizleme yönteminin seçim edildiği ülkelerde mide kanseri görülme sıklığının yüzde 64 azaldığını gösteriyor Nitrat, nitrite ve daha sonra da kanserojen bir Madde olan nitrozamine dönüşüyor Nitratın koruyucu olarak kullanıldığı et ve türevi şarküteri ürünlerini (salam, sosis vs) satın alırken itinalı olunması gerektiği açıklama ediliyor

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN BOL SEBZE
Lahana, brokoli, salatalık, maydanoz, biberiye, soya fasulyesi gibi sebzeler, içerdikleri bazı maddelerle kansere aleyhinde koruyucu tesir gösteriyor Antioksidan özellik taşıyan C Vitamin, E vitamini, Betakaroten, selenyum, çinko, polifenol de kansere aleyhinde koruyucu Soya, zeytinyağı, mısırözü, günebakan, kanola yağlarının okside olmamışları ve bir tür balık yağı olan omega3 de kanser önleyici doymamış yağ sınıfına giriyor Bağırsak Kanserini önleyen kalsiyum ile posalılifli besinlerin alımının da dikkatsizlik edilmemesi gerektiği bildiriliyor Uzmanlara tarafından; kızartmanın mümkünse öyle tercih edilmemesi gerekiyor Mutlaka kızartma yöntemiyle pişirmeniz gerekiyorsa, 150 derecenin aşağı ve fazla az yağ kullanılması öneriliyor Fazla yağların süzülmesi şartıyla kavurmanın kızartmadan daha iyi bir yöntem olduğu öğüt ediliyor maksimum önerilen pişirme şekli ise fırında pişirme Izgara da pişirme yüksek ısıya maruz kalındığı için yüzeydeki besleyici maddeler değişikliğe uğruyor bu nedenle ızgara eğer yapılacaksa, ısı 150 derecenin altında olmalı Mangalın kömürlerinden gelen duman ve alevler kanser yapıcı maddelerin oluşumuna yol açıyor Mikrodalga seçim edildiğinde yansıtıcı levha kullanımına dikkat edilmeli *
 

Similar threads

Yanlış Beslenme Kansere Yol acıyor Amerikada yapılan tıbbi araştırmalar, Diyet ve beslenme etkenlerinin tum kanserlerde yuzde 70, kanserden olumlerde ise yuzde 35 oranında etkili olduğunu gosteriyor Kanser riskini azaltmanın en onemli ve kolay yolu ise diyete dikkat etmekten geciyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Kansere karşı beslenme, kansere karşı alınacak onlemler, kansere karşı koruyucu besinler Kansere karşı beslenme recetesi Kanserden korunmak icin her gun beş porsiyon veya daha fazla sebze ve meyve tuketilmesi, ekmek gibi tahıllar ile makarna, pirinc ve baklagiller gibi bitkisel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Doğal ve katkısız gıdalar, kansere aleyhinde hemen hemen kalkan görevi görüyor Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz Dyt Merve Yüksek, kanserden korunma ve mücadelede beslenmenin gücü hakkında data verdi id Gad300250Fazla et tüketimi kanser riskini artırıyorYüksek miktarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Kültürümüzün bir parçası olan mangalın aslında doğru şekillerde yapılmadığında ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu biliyor muydunuz? Peki sağlıklı mangal yapmanın yolları nelerdir? Mangal kansere neden olur mu? Sizler için yaz aylarının en keyifli aktivitesi olan mangalı sağlıklı yapmanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Uzmanlar, Kara Sarılık B hastalığının erken teşhis edilip tedavisinin yapılmadığı durumda bulaşıcı olduğunu belirtip, siroz ve kansere yol açarak öldürücü olabileceği uyarısında bulunuyor Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi GastroenterolojiHepatoloji Anabilim Dalı Başkanı Uzmanlar, Hepatit B...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt