teknolojiuzmani
FD Üye
Yanardağ Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak kıvam)
- Sütlü çikolata (70 gr)
Yanardağ Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vanilya,kabartma tozu ve un hariç tüm materyalleri hamur kabına alıp karıştıralım.
- Sonra vanilya ve kabartma tozu karıştırılır.
- Un ek edilir (hamurun kıvamı ele yapışmayacak biçimde,ne kadar yumuşak olursa o kadar ağızda dağılır ).
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlayın.
- Üzerini bıçağın aykırı tarafıyla biçim verip hal verin.
- Fırın tepsisine dizin 180 derecede kızarmamasına dikkat ederek pişirelim.
- Piştikten sonra üzerinde oluşan çıkıntılara krema torbasına benmari yolu erittiğimiz çikolatan koyup sıkıp dağıtın.
Afiyet olsun.
Yanardağ Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.