Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yam sebzesinin faydaları nelerdir? Düzenli tüketildiğinde kanseri önlüyor...

Yam sebzesinin faydaları nelerdir? Düzenli tüketildiğinde kanseri önlüyor...
0
142

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
yam_sebzesinin_faydalari_nelerdir_duzenli_tuketildiginde_kanseri_onluyor_1566827901_6999.jpg

Görüntü olarak tatlı patatese benzeyen yam sebzesi Afrika kıtasında bolca bulunur ve tüketilir. Enerji bakımından zengin olan yam sebzesinin 100'den fazla çeşidi bulunuyor. Peki yam sebzesinin faydaları nelerdir? Düzenli tüketildiğinde hücreleri yenileyerek kanseri önleyen yam sebzesi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Haberin detayında tüketimi M.Ö yıllara dayanan yama dair her şeyi bulabilirsiniz.

Afrika, Asya, Avustralya ve Amerika'da yaygın bir şekilde yetiştirilen ve 100'den fazla çeşidi olan yam sebzesi, sert kabukları olan içi etlidir. Koyu kahve ve açık renklerde olan yam sebzesi, M.Ö 8000 yıllara dayanan bir yetiştiriciliği vardır. Yetiştiği bölgedeki insanların yaşam kaynağı olan yam, 6 ay boyunca saklanabilir. Yağmur mevsimleri öncesine kadar yetişen bu sebze, mangalda, ızgarada, fırında ve kaynatılarak tüketilebilir. Yumru hali genellikle beyaz, mor, turuncu ve pembe renklerde olur. Çok popüler olmazsa bile güçlü bir vitamin ve mineral deposudur. Patates gibi toprak altında yetişir. Yapılan araştırmalarda yam sebzesi, diyet lif ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu sayede özellikle kolon ve bağırsak kanserlerinin yaşanmasını önlediği tespit edilmiştir. Kemiklerin sağlıklı gelişmesini destekleyen yam sebzesi, güçlü bir C vitamini olduğundan vücudun ihtiyacı olan demir emilimini destekler.

gYeCm_1566827922_3539.jpg

100 GRAM BESİN DEĞERİ;

Kalori / 140
Karbonhidrat / 30 gram
Protein /  1 gram
Yağ / 0 gram
Elyaf / 3 gram
C Vitamini / GÜNLÜK % 18'i 
B5 Vitamini / % 9'u
Manganez / % 22'si
Magnezyum /  % 5'i
Potasyum / % 19'u
Tiamin / % 10'nu
Bakır /  21'i
Folat / % 5'i

Rraa7_1566827946_2534.jpg

YAM SEBZESİNİN FAYDALARI NELERDİR? DÜZENLİ TÜKETİLDİĞİNDE KANSERİ ÖNLÜYOR...

- Diyet lif bakımından zengin olan yam sebzesi sindirim hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlayan olumsuz durumları önler. Bağırsak florasını dengeler. Ayrıca bu lif hücrelerin deforme olmamasını sağlayarak kolon kanserini engeller.

- Vücudun kan hücrelerini artırmak için demir emilimi sağlaması gerekir. Bunun içinde C vitaminine ihtiyaç duyar. Yam sebzesi günlük yüzde 50 oranda C vitamini sağlar. 

- Güçlü bir antioksidan etkisi gösteren yam sebzesi, vücuttaki toksinleri atarak iltihaplanmayı azaltır. 

lm1jx_1566827972_0541.jpg

- Birçok organ vücuttaki dengesiz iltihaplanma ve asitten ötürü fonksiyonlarını yitirir. Bu da bazı riskli hastalıkların artışına sebep olur. 

- Kronik inflamasyon vücuttaki bakteri seviyesidir. Bağışıklığı olumsuz etkileyen bu bakteri artışı, kalp, diyabet ve obezite gibi rahatsızlıkların ortaya çıkartır. Ancak yam sebzesi bu bakterilerin atılmasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
 

Similar threads

Görüntü olarak tatlı patatese benzeyen yam sebzesi Afrika kıtasında bolca bulunur ve tüketilir. Enerji bakımından zengin olan yam sebzesinin 100'den fazla çeşidi bulunuyor. Peki yam sebzesinin faydaları nelerdir? Düzenli tüketildiğinde hücreleri yenileyerek kanseri önleyen yam sebzesi hakkında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Manzara olarak tatlı patatese benzeyen yam zerzevatı Afrika kıtasında bolca bulunur ve tüketilir. Güç bakımından güçlü olan yam sebzesinin 100'den çokça çeşidi bulunuyor. Evet yam sebzesinin yararları nelerdir? Tertipli tüketildiğinde hücreleri yenileyerek kanseri önleyen yam zerzevatı hakkında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Manzara olarak tatlı patatese benzeyen yam zerzevatı Afrika kıtasında çokça bulunur ve tüketilir. Güç bakımından varlıklı olan yam sebzesinin 100'den fazla çeşidi bulunuyor. Pekala yam sebzesinin yararları nelerdir? Nizamlı tüketildiğinde hücreleri yenileyerek kanseri önleyen yam zerzevatı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Kırmızı patates olarak da geçen tatlı patates, Uzak doğu ülkelerinde sıklıkla tüketilir. Tam bir C vitamini deposu olan tatlı patatesin kabuğundan suyuna kadar her yerinde bin bir derde deva var. Ülkemizde yeni yeni popüler olmaya başladı. Ancak Anadolu köylerinde tatlı patatese benzer patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Stres ve uykusuzluk gibi psikolojik hastalıklara fayda sağlayan tatlı patatesin tüketimi son yıllarda ülkemizde de artmaya başladı. Şeker oranı yüksek olan tatlı patates hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Beta Karoten bakımından zengin olan tatlı patates bağışıklığı da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt