Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yalovada ne yenir

Yalovada ne yenir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Yalova yemekleri,Yalova bölgesel yemekleri, Yalovanın yemekleri,Yalova yemek yemek kültürü,

Yalovada ne yenir?


Yöre mutfağı, Yalova İlinin dağıtılmış sosyal yapısı ve buraya göç ederek gelenlerin kendi kültürünü yaşatma ricası Yalovada zengin bir mutfak kültürünün doğmasına yol açmıştır

Yalovada lokal mutfağa özgü yemekler aralarında, Pavli (haşlanmış lahana yaprağı kökü), Papara (darı unundan yapılan çorba), kara lahana yemeği, Luhu şuşkey (darı ekmeği doğranmış lahana yemeği), Çirbuli (Kırmızı biberli yumurta), Lalanga (tavada yapılan ince hamur yemeği), Çubiyiş gayi (kestane yemeği) sayılabilir Tatlılardan ise papa (süt ve un karışımı tatlı), Silohto (hamur tatlısı), Paponi (un ve şekerden yapılan tatlı), Meçavçevi tepsi (cevizli hamur tatlısı) Yalovanın öteki lezzetlerindendir

MİFLÖYLÜ YALOVA KEBABI

Malzemeler;
20 gr Kaşar
150 gr kemiksiz kuzu eti
1 adet orta tepe domates
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 adet taze soğan
50 gr soya sosu
2 adet defneyaprağı
60 gr milföy hamuru
yeteri değin tuz, kimyon, karabiber

YAPILIŞI
Kemiksiz kuzu eti jülyen doğranır Teflon bir tavada yağsız sote edilir Et suyu çekince tereyağı ek edilir Diğer malzemelerle ek edilerek yavaş ateşte en ince ayrıntısına kadar demlendirilir Milföy yuvarlak tabak biçiminde açılır, kıyısı kıvrılarak fırında pişirilir Piştikten sonradan servis tabağına alınarak sote yapılmış kebabımızı milföyün içine koyarak üstüne kaşar serpilip servis edilir

YALOVA KÖFTESİ

Malzemeler;
400 gr koyun kıyması
3 adet yumurta
1 kalın dilim bayat ekmek
2 orta doruk soğan
Yarım su bardağı kaşar
2 nehir kaşığı tuz
1 nehir kaşığı karabiber
Yarım nehir kaşığı Hindistan cevizi rendesi
4 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin
½ kadeh süt2 çorba kaşığı un
1 adet yeşil salata

YAPILIŞI
Yerinde boyda bir kabın içine konulan kıyma, rendelenmiş soğan suyu, ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş Hindistan cevizi ve iki yumurtanın sarısı konularak adamakıllı karıştırılır Bu karışmış araç gereç bir defa daha kıyma makinesinden çekilir Kocaman kocaman parçalara ayrılır Yuvarlanır, ortası çukurlaştırılır Yağlanmış tepsiye dizilir Kıymanın çukur kısmına hazırlamış olduğumuz krema doldurulur orta hararetli fırında yarım saatten pozitif pişirilir Üstünün kızarması makbuldür


Kremanın yapılması:
Minik tencereye yağ konulur, eritilir Eksik un eklenir, bir dakika kadar kavrulur Süt ek edilerek koyulaşıncaya değin telle karıştırılır ve ateşten indirilerek, yumurta, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir Fazla ince kıyılmış yeşil salata konularak özen ile karıştırılır

TERMAL SARMA

Malzemeler;
120 gr iki parçaya ayrılmış biftek
50 gr margarin
100 gr kuru soğan
30 gr kültür mantarı
2 gr karabiber
Yeteri değin tuzlu

YAPILIŞI
Biftekler ince bir şekilde dövülür Soğan ve mantar margarin ile sote edilir Tuz ve karabiber ilave edilir Dövülmüş bifteklere birer kaşık ilave edilerek sarılır Kürdan ile tutturulur Teflon tavada margarin ile kızartılır Çukur bir kaba alınıp et kızarttığımız tavada sosu yapılır Kızartılan bifteklerin üstüne ek edilerek bir taşım kaynatılır Servis tabağına alınarak yanına patates kroket, tereyağında domates soslu spagetti ile servis edilir

TERMAL TATLISI

Malzemeler;
Krep hamuru için;
15gr un
1 ad yumurta
3 gr çiçek yağı
1 gr tuzlu
1 gr şeker
İçi ve Sosu için;
50 gr elma marmeladı
5 gr kavrulmuş nüverde
50 gr vişne reçeli
5 gr nişasta
50 gr Su

YAPILIŞI
Bir çukur kaba un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ek edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır Teflon tavada pişirilir Hazırlanan krep soğutularak üstüne elma marmeladı sürülür Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir Rulo biçiminde sarılır Çapraz bir şekilde kesilerek, kesilmiş kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ek edilerek servise sunulur

YAPRAK PİDESİ

Malzemeler;
Yoğurt 1 su bardağı
Soğan 1 senet
Su 1 su bardağı
Mısır Unu 2 su bardağı
Asma Yaprağı 20 adet
Ayçiçeği yağı 1 çorba kaşığı
Nane ½ tahvil tuzlu

YAPILIŞI
Yoğurdu su ve tuz ile çırparak karıştırıp ayranı hazırlayın (ayranın ekşi olması tercih edilir) Yaprakları yıkayıp süzdürün Naneyi ince ince kıyın Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın Ayrana darı ununu, tuzu, naneyi ve soğanı katıp karıştırarak bir harç hazırlayın Bir tavayı gündöndü yağı ile yağlayın Üstüne bir sıra yaprak dizin Hazırladığınız harcı 2 cm kalınlığı olacak biçimde altı tamamen kızarıncaya kadar pişirin Tavanın ağzına azıcık daha geniş bir tabak kapatıp yaprak pidesini ters çevirin Tavaya kaydırıp diğer yanına da kızartın Ateşten alıp dilimleyerek servis yapın *
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt