elektronikci
FD Üye

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket damla sakızlı vanilya
- Yarım paket sana hamurişi
- 5 yemek kaşığı un
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım paket sana yağını, unla karıştırabileceğimiz orta boy bir tavada eritiyoruz.
- Erittiğimiz sana yağa 5 yemek kaşığı unumuzu ekleyerek açık kahverengi oluncaya kadar kavuruyoruz.
- Diğer tarafta bir tencerenin içine sütümüzü boşaltıp şekeri ilave ediyoruz vanilyayı da ekleyerek ve karıştırıyoruz.
- Kavurmuş olduğumuz unu, süt şeker karışımına ekliyoruz.
- Bu karışımı fokurdayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Dibinin tutmamasına özen göstermemiz yeterli. (tatlımızı soğuyunca çırpacağımız için küçük topaklanmaların bir önemi yok).
- Pişirdiğimiz tatlıyı oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra mikserle iyice homojen olana kadar çırpıyoruz işte tatlımız hazır.
- Buzdolabında dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.Kış aylarında tarçın ve ceviz ile, yaz aylarında dondurma ile servis edebilirsiniz.